Facebookannons blev frisersalong

Kisas nya frisörssalong Yuzefs Salong har öppnat. Ägaren Mohammed Abdulqader bor i Älmhult i Småland, men har nu tänkt flytta upp med familjen till Kisa för att etablera sig här.

Mohammed Abdulqader har jobbat som frisör i stort sett hela sitt vuxna liv.

Mohammed Abdulqader har jobbat som frisör i stort sett hela sitt vuxna liv.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-03-16 10:00

Storgatan 12 i Kisa har genom åren använts till bland annat bokhandel och leksaksaffär. Fram till 2016 låg här Café Vråken, men nu har huset gått in i en ny era.

I förra veckan öppnade frisörssalongen Yuzefs Salong. Det är Mohammed Abdulqader som driver salongen och han är glad att han äntligen fått öppna eget.

– Jag tycker att det känns jättebra än så länge. Människorna i Kisa är snälla och trevliga, säger han.

Han är född i Irak, men flyttade till Sverige för några år sedan och hamnade då i Rättvik i Dalarna. 2017 flyttade han med familjen till Älmhult i Småland. Både under sin tid i Irak och Sverige har han arbetat som frisör. Då har han varit anställd, men det här blir första gången som han öppnar en egen salong.

Sedan 2010 äger Masoud Hazbi byggnaden. Under några år har det stått tomt i lokalen och han bestämde sig för att renovera och stycka av lokalen så att den delades upp i två halvor. Ena halvan är tänkt att förbereda för att någon annan ska kunna driva restaurang längre fram i tiden. Andra halvan blev det som numera är Yuzefs Salong.

Masoud Hazbi lade ut en annons på Facebook att han sökte personer som ville öppna verksamhet i lokalen och då valde Mohammed Abdulqader att slå till. 

– Vi kände inte varandra sedan tidigare, men de kände sig nöjda med lokalen och jag tycker också att allt känns bra med hur det har blivit nu, säger Masoud Hazbi.

– Det kändes rätt och jag hoppas att det ska gå bra att driva salongen, säger Mohammed Abdulqader.

Hans uppfattning hittills är att många är nyfikna på vad det är som har öppnat i huset. Tack vare det fick han sina första i förra veckan när han hade premiär.

Innan han valde att säga ja till att driva egen salong, åkte han till Kisa och såg att det fanns möjlighet att skapa en salong som sticker ut ur mängden. Därför har han valt att inte bara klippa hår, utan även erbjuda frisering av skägg och annan ansiktsbehåring.

– Jag tror att det kan bli något som sticker ut lite ur mängden. Jag hoppas att det är ett koncept som kan tilltala många i Kisa, säger Mohammed Abdulqader.

Senare i vår är tanken att han och hans familj ska flytta till Kisa. I dagsläget är han ensam frisör på salongen, men han säger att det kan bli aktuellt med att anställa någon mer framöver.

Han har varit aktiv frisör både i Sverige och Irak.
Han har varit aktiv frisör både i Sverige och Irak.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!