Andra skadegörelsen på kort tid: "Det känns inte bra"

En uppbruten dörr, en krossad fönsterruta och ren nedskräpning. I veckan, i samband med kommunens köp av Kisaparken, upptäcktes den andra skadegörelsen på kort tid.

Bo Olsson, från Byggnadsföreningen Olympias styrelse, är orolig för att fler skadegörelser kan komma att ske vid parken.

Bo Olsson, från Byggnadsföreningen Olympias styrelse, är orolig för att fler skadegörelser kan komma att ske vid parken.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-05-21 15:42

Bo Olsson stegar varsamt fram bland glasskärvorna. Som en del av Byggnadsföreningen Olympias nya styrelse har han, under det senaste halvåret, arbetat intensivt för att få till en försäljning av anläggningen. Kinda kommun klubbade igenom köpet i veckan, men fram till tillträdesdagen om drygt en månad är det fortsatt föreningen som har ansvaret.

undefined
"Här var det någon som hade brutit upp förrådsdörren", konstaterar Bo Olsson medan han visar upp den sönderbrutna dörren. Trots hänglåset fanns inget värdefullt i förrådet.

– När jag kom hit igår stod entrén öppen. Jag tror inte att de har snott med sig något, det verkar mest som att någon har varit här och festat, men det är tråkigt att det behöver ske. Nu på sista tiden har vi märkt att sabotagen ökat, konstaterar Olsson.

I början av april, när försäljningsprocessen pågick, var det nämligen någon eller några som hade eldat gräs på dansbanans trägolv.

– Det skulle kännas träligt om något allvarligt hände. När kommunen tar över är det nog lika bra att de försöker få till en rivning av byggnaderna så snart som möjligt, konstaterar Olsson.

undefined
Fönsterrutan till det som Bo Olsson kallar för "kontoret" hade slagits sönder. Golvet innanför var fyllt av glasskärvor.

Jimmy Bexell, stabschef på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning, kommenterar skadegörelsen så här:

– Att det har inträffat två skadegörelser på kort tid känns ju inte riktigt bra, man börjar ju fundera över vad det står för och varför det händer. Så fort all formalia i affären är klar kommer vi nog att se över hur vi ska hantera området.

En polisanmälan är gjord, det bekräftar Johan Wallin på polisens ledningscentral.

– Men någon förundersökning inleds ej. Det finns inte tillräckliga spaningsuppslag, berättar han.

undefined
En polisanmälan är gjord men någon förundersökning inleds ej. "Man saknar uppslag helt enkel", konstaterar RLC-befälet Johan Wallin.
Karta: Kisaparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!