Företaget tvingas permittera tjänstemännen

Horns Industriservice väljer att korttidspermittera all sin personal på tjänstemannasidan. Det berör fyra anställda och de permitteras till 60 procent.

Trots att de tvingas till permitteringar så är vd:n Johan Andersson optimistisk att de kan komma starka ur coronakrisen.

Trots att de tvingas till permitteringar så är vd:n Johan Andersson optimistisk att de kan komma starka ur coronakrisen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-04-20 15:00

– Det känns såklart inte kul att permittera personal, säger företagets vd Johan Andersson.

Horns Industriservice har sin verksamhet i Kisa och här tillverkar de produktionsmaterial som sedan används av andra industrier. I dag har de hela Sverige som sin affärsmålgrupp och under de senaste åren har företaget vuxit mycket.

Främst jobbar de med att tillverka verktyg till producenter av lättmetall och gjuterier. En av deras största kunder är Metallfabriken Ljunghälls AB i Södra Vi som i sin tur har Volvo som uppdragsgivare.

– Trots att Volvo nu har startat upp sin produktion igen så påverkar det inte oss i någon större utsträckning. De flesta av våra kunder har stängt ner sin verksamhet och vi kör just nu på den orderstock som fanns redan innan coronakrisen bröt ut, säger Johan Andersson.

I nuläget är det endast fyra personer på tjänstemannasidan inom företaget som har permitterats och numera arbetar 60 procent av sin arbetstid. De tolv anställda i produktionen har inte påverkats av några permitteringar.

När vi träffade Horns Industriservice i januari tidigare i år, berättade Johan Andersson om en kommande satsning där de planerar för en utbyggnation. De planerna står fast.

– Coronakrisen är ingenting som sätter stopp för de planerna. Jag ser optimistiskt på framtiden och hoppas att vi kan gå starka ur det. Det gäller också att vi är lite kreativa och kan ställa om produktionen om vi bedömer att det behövs, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!