Andra inbrottsvågen på kort tid: "Det får följder"

Ternstedt Invent AB har, under natten mot torsdag, haft inbrott i åtta av sina företagsbilar. Det är andra gången på kort tid. "Det skapar så mycket merjobb", säger Emelie Andersson.

"Vi har haft inbrott i åtta av våra företagsbilar", berättar montören Emelie Andersson när vi besöker Ternstedt Invent AB:s verkstadslokal i Kisa.

"Vi har haft inbrott i åtta av våra företagsbilar", berättar montören Emelie Andersson när vi besöker Ternstedt Invent AB:s verkstadslokal i Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-08-16 20:00

När vi besöker företagets verkstadslokal i Kisa visar servicemontören upp de uppbrutna skåpbilarna. För drygt tre veckor sedan utsattes firman för ett liknande brott. Då stals verktyg från sju fordon och efterarbetet hann lagom avslutas innan tjuvarna var tillbaka.

– Igår fick vi hem den sista bilen efter reparationen och nu är det bara att börja om igen. Det är så himla tråkigt. Allt administrativt tar sån tid och hela dagen efter inbrotten går åt till helt andra saker än vad man först hade tänkt sig, berättar Emelie Andersson.

undefined
Polisens presstalesperson Thomas Agnevik efterlyser iakttagelser som kan kopplas till de inbrott som inträffade under natten mot torsdag denna vecka.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik ska brottet ha inträffat någon gång mellan klockan 17.00 på onsdagen och klockan 06.30 på torsdagsmorgonen. Handverktygen som stals beräknas initialt ha ett värde på mellan 30-40 tusen kronor per bil. Tre av de utsatta bilarna stod parkerade vid företagets lokal på Industrivägen i Rimforsa. Övriga stod parkerade på Sjövallavägen i Kisa.

– Vi har haft brottsplatsundersökare på plats för att säkra spår och en förundersökning är inledd. Det bör finnas en viss chans att någon eller några har hört eller sett något som kan kopplas till brotten. Isåfall är vi tacksamma om man hör av sig, förklarar Agnevik.

Har ni säkrat några spår från platserna?

– Det är sånt som vi inte kan eller vill berätta om då det kan vara till nytta för tjuvarna, svarar Agnevik.

undefined
VVS-, el-, plåt-, och ventilationsfirman har blivit utsatta för inbrott två gånger i sommar. "Det kan inte fortsätta så här", konstaterar platschefen Peter Markovic.

Peter Markovic, företagets platschef i Kinda, är uppgiven när vi når honom via telefon.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är oerhört tråkigt. Speciellt när det är andra gången på en sommar dessutom, konstaterar han.

Vad har stulits?

– Det är handverktyg men exakt vad och hur mycket pengar det rör sig om är inte helt klart än. Vi genomför en inventering just nu för att kunna meddela det till polisen och försäkringsbolaget, svarar platschefen.

Markovic konstaterar att någon form av åtgärd krävs för att förebygga inbrott i framtiden.

– Det är inte bara verktygen som kostar, det betyder ganska mycket om en av våra montörer tvingas att stå stilla – det får följder. Vi försöker lösa de jobb vi har så fort det bara går, förklarar Markovic.

Emelie Andersson konstaterar att det nog är tur att det råder semestertider just nu:

– Vi montörer har kunnat låna bilar av varandra. När många kommer tillbaka från semestern kan det blir svårare, men på ett eller annat sätt får vi ihop det.

Karta: Ternstedt Invent AB - Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!