Försvunne mannen hittad efter stor polisinsats: "Glada"

En man i 75-årsåldern försvann, under onsdagsmorgonen, från Bergdala äldreboende i Kisa. Efter en stor polisinsats kunde mannen hittas drygt två timmar efter försvinnandet.

Mannen försvann från Bergdala äldreboende under onsdagsmorgonen.

Mannen försvann från Bergdala äldreboende under onsdagsmorgonen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-11-24 09:50

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik berättar mer om händelsen:

– Vi fick larmet från boendet vid klockan 07.13 och drog omgående igång en insats. Med tanke på den sjukdomsbild som beskrevs, då mannen kunde uppfattas som förvirrad, tog vi det på ganska stort allvar.

Sex polispatruller, varav två hundförare, deltog i sökandet efter mannen. När vi, några timmar efter sökinsatsen, får fatt i vård- och omsorgsförvaltningens biträdande chef i Kinda Eva Hulth säger hon följande:

– Det är såklart olyckligt när något sånt här händer och vi är naturligtvis tacksamma att personen blev upphittad efter så kort tid. Vi är också tacksamma för alla som var inblandade i sökandet. Både polis och personal letade efter mannen omgående.

Hur kunde försvinnandet inträffa?

– Det jag kan säga är att det här inte är något låst boende, man kan ta sig ut. Mer ingående vill jag inte kommentera, svarar Hulth.

undefined
Sex polispatruller, varav två hundförare, deltog i sökinsatsen som pågick i strax över två timmar.

Strax före klockan nio på onsdagsmorgonen fick polisen uppgifter om att mannen skulle ha setts i närheten av Korpklev några kilometer utanför Kisa. När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att mannen, trots omständigheterna, mådde bra.

– Det var ungefär två plusgrader i Kisatrakten och det är klart att är man ute länge då, och kanske även blir blöt, kan det gå illa. Nu är det väldigt skönt, och vi är väldigt glada för, att det inte blev ett längre försvinnande, konstaterar Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!