Företaget expanderar i Kisa – öppnar bilverkstad

Däckservice i Kinda har fram till nyligen bara fokuserat på just däckservice. Nu breddar de sin verksamhet och öppnar bilverkstad i lokalen intill.

Däckservice i Kinda och Fröjds åkeri är de två företag som Marcus Fröjd driver tillsammans med sin pappa och bror.

Däckservice i Kinda och Fröjds åkeri är de två företag som Marcus Fröjd driver tillsammans med sin pappa och bror.

Foto: Jan Novotny

Kisa2022-09-13 17:00

Tidigare har Marcus Fröjd och familjeföretaget Däckservice i Kinda i Kisa riktat in sig enbart på däck. Så plötsligt öppnades en lucka.

– Vi har bara kört på däck, från minsta lilla skottkärra till stora lastbilar. Det var en bilverkstad här innan som lade ner. Jag ville kunna göra hjulinställningar, som de hade gjort innan. Men för det behövde jag en gubbe till. Då spånade jag iväg och sa: "Fasen, vi kör fullt ut!".

undefined
Däckservice i Kinda ligger på Vimmerbyvägen 6 i Kisa. Nu öppnar de bilverkstad under företaget Meca:s paraply.

I den nya meken kommer man att erbjuda allt som hör en klassisk bilverkstad till. Service, reparationer, hjälpa folk med besiktningstvåor.

Finns det något som ni inte kommer att kunna göra?

– Elbilar. Det är det ju utbildningar på hej vilt.

undefined
Däckservice i Kinda och Fröjds åkeri är de två företag som Marcus Fröjd driver tillsammans med sin pappa och bror.

Han säger också att det kan finnas vissa saker som de kanske inte kommer att kunna göra direkt i början. Med öppning första september kan det ta ett tag innan allt kommer på plats.

undefined
Andreas Karlsson har jobbat som bilmekaniker i 15 år. Han har bott i Kisa ett drygt år redan, men arbetat i Åtvidaberg. "Det ska bli kul, men det blir mycket nytt för mig med", säger han.

– Eftersom det var en tom lokal så är det jäkligt mycket som ska inhandlas. Från dag ett kommer vi inte att kunna göra allt. Det kommer kanske vara så att vi inte har vissa verktyg än, så det blir en startsträcka på ett par månader.

undefined
Finns det några märken som är extra knepiga att serva? "Det ska man väl inte säga högt", svarar Andreas Karlsson med ett leende. "De har sina för- och nackdelar", tillägger han diplomatiskt.

Än så länge har däckspecialisten anlitat en person för att jobba i bilverkstaden, mekanikern Andreas Karlsson. Tanken är att det på sikt kan bli två anställda.

Varför den förra ägaren fick lägga ner vill Marcus Fröjd inte spekulera i, men han är hoppfull om att de själva ska lyckas.

– Kundunderlaget finns, konstaterar han.

undefined
"Nästa vecka blir det nog mycket snurr i huvudet, men det är ju meningen", säger bilmekanikern Andreas Karlsson om det nya jobbet. Det var via en gemensam vän som han och Marcus Fröjd kom i kontakt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!