Från Vitryssland till Kinda och ett nytt liv

Sedan 2012 bor Natalia Purvinene i Kinda. Här har hon bytt karriär och driver sedan tre år tillbaka massage- och friskvårdsfirma.

Kisa 21 november 2019 08:00

Hon är född och uppvuxen i Vitryssland, men den största delen av sitt liv har hon spenderat i Sankt Petersburg i Ryssland. Natalia Purvinene började studera på stadens universitet och började sedan att arbeta som ekonom och det har varit hennes huvudsakliga arbetssyssla.

 

I Sankt Petersburg i Ryssland hade hon bildat familj men skiljt sig och valde då att göra en nystart i Sverige. Hon bosatte sig mellan Horn och Hycklinge, men studerade på SFI och läste sen svenska som andraspråk i Kisa. Här fanns det planer på att börja arbeta som tolk, men sedan kom hon i kontakt med Växtkraft Kinda som stöttade henne att starta egen firma, vilket innebar att hon bytte bana helt.

Sedan 2016 driver hon sin egen massage- och friskvårdsklinik i Kisa och i och med det så har uppnått en dröm i sitt liv.

– I början fick jag lite guidning om hur bokföring och sådant fungerar i Sverige, men med min bakgrund som ekonom så har det gått bra att lära sig. I dag tycker jag att verksamheten fungerar bra och jag tycker det är kul att driva eget, säger Natalia Purvinene.

Hon har arbetat i branschen i tre år. I dag har hon egen klinik på Stora torget i Kisa och hon besöker även företag för att utföra massagebehandlingar.

Hennes kunder är oftast personer med rörelseproblem och hennes upplevelse är att många försöker behandla problemen genom massage och friskvård.

 

Att driva en massage- och friskvårdsklinik i Kisa har visat sig vara en marknad som går både upp och ner. Natalia Purvinene beskriver sina arbetsdagar som väldigt olika där det ena dagen kan vara upp till sju personer inbokade, medan nästa dag kan vara betydligt lugnare. Men hennes drivkraft är inte att tjäna pengar, utan att få jobba med det hon gillar.

– Jag kan inte säga att jag kan försörja mig helt och hållet på det här, men jag gör i alla fall det jag gillar och tycker om. Att sedan se bra resultat på mina kunder gör mig glad också, säger hon.

Natalia Purvinene kom tillsammans med sin dotter till Sverige 2012. I dag bor de i Rimforsa och Natalia Purvinene har gift om sig, men hennes son bor kvar i Ryssland. Att vara så långt ifrån tycker hon inte är roligt, men hon säger samtidigt att så är livet.

– Han är självständig men självklart saknar jag honom. Jag försöker åka och hälsa på honom så ofta jag kan, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa