Full fart på barnens torg

Ansiktsmålning, drillflickor, godisregn och trolleri var några av inslagen i går när det var levande torg för barnen.

Godisregn ar alltid populärt

Godisregn ar alltid populärt

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-07-27 19:30

I går var det barnens torg i centrala Kisa. Först ut var Kisas egen trollkarl Andreas Sellbring som förtrollade publiken. Anna Wilhelmsson från Örebro höll i en nära timme långt hålligång för både ung och gammal. Inledningen var allsång som sedan övergick i dans med många olika move. Anna avslutade med det alltid lika populära godisregnet. Föreställningen "Pelle Svanslös" hade förflyttats till Kisa torg från Friluftsteatern i Linköping. Och alla var de där, Pelle Svanslös (Johan Furuhjelm), Bill (Siri Swenson), Bull (My Bröms), Maja Gräddnos (Signe Rosenblad och Elake Måns (Eric Almefalk).

På plats fanns även en professionell ansiktsmålare, Carolina Mohringe från Jönköping:

– Jag pluggar till förskollärare och har ansiktsmåleriet som extraknäck. Jag är ute mycket hos kommuner och på marknader och målar ansikten.

Fyraårige Wilma Björk var en av alla som fick sitt ansikte målat och hon var strålande glad på ett stekhett torg.

Kinda-tjejen Jenny Wall med vänner bjöd på ett koppel sånger. Sjöng gjorde även Kisa-tjejerna Wilma Södersten och Elsa Sandberg.

Barnens torg avslutades med en uppvisning av en handfull drillflickor från Vimmerby.

Nästa fredag avslutas sommarens Levande torg. Då kommer Martino Borén med gästartister att underhålla under tre timmar. Den traditionella torgfesten på fredagskvällen är flyttad till Kisa värdshus där det serveras mat, dryck och underhållning.

Carolina Mohringe är professionell ansiktsmålare
Carolina Mohringe är professionell ansiktsmålare
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om