Göran säljer av mängder med tomtar

Göran Nilsson i Kisa har ett stort och omfattande intresse och det är att göra fynd på loppisar och själv sälja grejer på loppisar. Nu till jul kommer han att sälja mängder av julgrejer. Allt från tomtar till dukar.

Tomtar i mängder är till salu från och med i morgon när Göran Nilsson har öppet sin loppis

Tomtar i mängder är till salu från och med i morgon när Göran Nilsson har öppet sin loppis

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-11-08 21:30

Göran Nilsson i Kisa fyllde 65 år i augusti och gick då i pension efter ett långt yrkesliv, bland annat drygt 26 år som vaktmästare på Folkets hus i Kisa och ett par år som budbilschaufför hos Lindhem i Kinda. Under många år har han haft ett stort intresse för loppisar.

– Intresset började för ett 15-tal år sedan när jag åkte till Rycklösa utanför Linköping. Där hade de auktioner och det hade de även i Folkets hus i Kisa. Då var jag med och visade upp det som auktionerades ut och köpte själv flera fyndlådor, säger Göran Nilsson.

Under många år hade Sven Ljungqvist auktioner i Kisa och Horn och då var Göran Nilsson även med där.

– Ja, men det är nog 20 år sedan. Det var välbesökta auktioner som gick på lördagar.

Det har genom åren blivit en hel del loppisfynd för Göran.

– Ja, så är det. Jag har hundratals banankartonger fulla med allt möjligt och hyr ett förråd. Jag har inte rum med det hemma.

På sommaren finns Göran på plats på loppisar i bland annat Ydrefors och Målilla och Levande torg i Kisa. Här säljer han sina alster och en hel del inköp blir det också.

För två år sedan var Göran Nilsson på en auktion i Vena.

– Här köpte jag kartongvis med jultomtar och andra julgrejer. Nu har jag fått låna en lokal mitt emot värdshuset i Kisa. I morgon har jag öppet och kommer så att ha varje lördag fram till jul, säger Göran Nilsson.

Göran Nilsson stora intresse är loppisar.
Göran Nilsson stora intresse är loppisar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!