Gratisböcker ska skapa läslust hos barn

För att öka läsförmågan fick samtliga elever i årskurs ett på Bäckskolan i Kisa i går boken "Herr Fågelbo i huset bredvid".

Bildningsnämndens ordförnde Ulf Johansson (S) delar ut sommarboken

Bildningsnämndens ordförnde Ulf Johansson (S) delar ut sommarboken

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-06-01 20:00

– Det har visat sig att läsförmågan går ner under sommaren och då är det bra att eleverna får en bok som de kan läsa under sommarlovet och öka på sin läsförmåga, säger Bäckskolans rektor Hélen Fasth.

I går var bildningsnämndens ordförande Ulf Johansson (S) och kvalitetsansvarige Sara Frank på besök på Bäckskolan i Kisa för att dela ut boken "Herr Fågelbo i huset bredvid" till 41 elever i årskurs ett.

– Jag har själv läst boken och det är viktigt att fortsätta läsa under sommarlovet och jag hoppas att ni ska tycka boken är både spännande och rolig, sa Ulf Johansson.

Boken "Herr Fågelbo i huset bredvid" har skrivits av Julia Donaldsson och handlar om Elmo och hans syster som flyttar till ett nytt hus med sina föräldrar och sin vimsiga mormor. Men barnen vill hellre bo i det tomma huset bredvid, som de förälskat sig i, och även dess djungellika trädgård. Varje dag leker de där och även inne i det tomma huset efter att ha funnit en nyckel. Men en dag flyttar någon in i huset. En man med stort trassligt skägg och som säkert är både elak och snål.

När skolan börjar igen till hösten kommer eleverna att prata om sommarboken i klassen.

Barnen i årskurs ett fick i går sommarlovsläsning
Barnen i årskurs ett fick i går sommarlovsläsning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om