Hotellgästen: Lågorna slog mot mitt fönster

Annamalai Ramanathan var hotellgäst i Kisa värdshus när han hörde ett märkligt ljud. Kort därefter stod hela lastkajen i kraftiga lågor. "Jag kommer att minnas det här för resten av livet", säger han.

"Som ingenjör har jag tränat på brandlarm många gånger på jobbet, det är vanligt inom min industri. Även om jag vet allt som jag ska göra så fungerar inte hjärnan i en sån paniksituation", säger Annamalai Ramanathan.

"Som ingenjör har jag tränat på brandlarm många gånger på jobbet, det är vanligt inom min industri. Även om jag vet allt som jag ska göra så fungerar inte hjärnan i en sån paniksituation", säger Annamalai Ramanathan.

Foto: Jan Novotny

Kisa2023-02-17 14:32

– Jag hörde faktiskt två ljud. Det första var lite lägre, det andra var det högre ljudet. Som ett sprakande ljud, beskriver Annamalai Ramanathan händelsen. 

Han arbetar som ingenjör och bor i vanliga fall i Göteborg. Under veckan har han varit i Kisa för att genomföra ett jobb på en av ortens industrier. Det första ljudet brydde han sig inte om.

  – Men när jag hörde det andra ljudet kunde jag se ljuset från fönstret.

undefined
Annamalai Ramanathan var gäst på Kisa wärdshus när branden på lastkajen bröt ut. "Jag kommer att minnas det här för resten av livet", säger han.

Han gick fram för att undersöka vad det var för ljus, och upptäckte då branden på lastkajen.

– Jag såg lågorna som kom mot mitt fönster, de var enorma, jag fick panik!

På väg ut hörde han brandlarmet gå igång. Utanför träffade han människor som kommit till platsen för att se vad som hände och som larmade räddningstjänsten.

– När du ser det på film så verkar det normalt, men i en verklig situation fungerar inte hjärnan.

Enligt Annamalai var branden kraftig.

– Det var inte som en vanlig brand som sakta tar sig och sen sprider sig. Det här var en våldsam brand.

undefined
På torsdagsnatten bröt en brand ut på lastkajen vid Kisa wärdshus. Ingen person ska ha skadats, men hotellgästen Annamalai Ramanathan var tvungen att ta sig ut ur byggnaden.

Resten av natten fick han tillbringa i ett tillfälligt ordnat rum i ett närliggande hus.

– Jag tittade på lite komedier på Youtube för att kunna lugna sinnet.

Runt klockan ett lyckades han till sist somna. Idag har han gjort det sista på jobbet i Kisa och ska nu tillbaka till Göteborg.

– Jag kommer att minnas det här för resten av livet, säger Annamalai.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!