Han tog över flyttverksamheten efter konkursen

Tidigare i år försattes Lindhem AB i konkurs. Däremot tas företagets flyttverksamhet vidare i regi av Wolldurf Skallbom.

Wolldurf Skallbom kör vidare med flyttverksamheten trots att Lindhem AB har gått i konkurs.

Wolldurf Skallbom kör vidare med flyttverksamheten trots att Lindhem AB har gått i konkurs.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Kisa2021-03-26 16:00

Lindhem AB och ägaren Peter Gustafsson prisades 2017 som årets företagare i Kinda. Företaget arbetade bland annat med bud- och transport men i samband med konkursen försvann tjänsterna – förutom flyttverksamheten som ärvdes av Wolldurf Skallbom.

– I praktiken skötte jag flyttarna åt Lindhem de sista åren som inhyrd egenföretagare. Så det blev väl ingen större skillnad när han (Peter Gustafsson) slog igen. Kunderna har ringt till mig direkt nu istället för att bli vidarebefordrade, säger Wolldurf Skallbom.

Har du några anställda?

– Man är ju två som bär men då hyr jag in någon, vilket Lindhem gjorde åt mig förr.

Förutom att agera flyttverksamhet, som han har sysslat med till och från i 20 år, har Wolldurf Skallbom ett ordinarie nattjobb utöver sin häst- och vagnverksamhet som han bedriver på somrarna.

– Så en ska ju hinna med flyttarna också. Men ofta är det bara någon som vill ha hjälp med något mindre, som att flytta en bokhylla eller piano. Det är ju gjort på en-två timmar.

Så flyttfirman försvinner inte?

– Så länge jag och hinner och folk efterfrågar mina tjänster så kör vi på. Sen orkar jag kanske inte hur mycket som helst, jag börjar närma mig 60 år ändå, säger han och skrattar.

Det blir heller alltså ingen expandering?

– Vi får väl se varthän det barkar. Nu heter företaget bara WS Häst och vagn, så man får väl kanske lägga till nåt med flytt. Nåt fyndigt då, som de där tvillingarna som flyttar, "Lika som bär". Ja, en får nog tänka till lite.

Karta: Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!