Han vill ha kvinnojour i Kinda

SVT-dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson och hur hon under många år misshandlades av sin pojkvän har väckt en intensiv debatt. Nu vill Lars Karlsson (L) att det införs en kvinnojour i Kinda.

Josefin Nilsson.

Josefin Nilsson.

Foto: FREDRIK PERSSON

KISA2019-03-27 14:00

– Våld i nära relation är inte bara ett problem i storstäderna. Efter att jag sett dokumentären om Josefin Nilsson känner man sig maktlös. Vi måste agera även i mindre kommuner. Jag kommer att lyfta frågan i nämnden i dag om att det införs en kvinnojour i Kinda, säger Lars Karlsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Efter att dokumentären om Josefin Nilssons liv släpptes på SVT play förra veckan har inläggen på sociala medier gått varma. Flera kända artister och skådespelare har sagt att nu får det vara slut med mäns våld mot kvinnor.

– Vi måste se över vad vi kan göra för kvinnor och män som blir utsatta för våld i hemmet. Det är ju så att var fjärde kvinna utsätts för våld i hemmet och var tionde barn ser någon av sina föräldrar bli misshandlade. Det följer sedan barnen hela livet. Det här en viktig fråga och den måste lyftas, säger Lars Karlsson.

Dokumentären om Josefin Nilsson sänds på SVT 2 på fredag kväll klockan 20.00 men finns redan tillgänglig på SVT Play.

Lars Karlsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Lars Karlsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!