Hans butik utsattes för knivdådet - "Vet inte varför"

Företagaren Maher Alsaloom har drivit sin livsmedelsbutik Alsaloom Livs i Kisa under de senaste två åren. Under torsdagseftermiddagen var det han som utsattes för det dramatiska knivdådet.

Butiksägaren Maher Alsaloom vill inte visa sitt ansikte i tidningen men visar här upp den bandagerade armen efter knivdådet.

Butiksägaren Maher Alsaloom vill inte visa sitt ansikte i tidningen men visar här upp den bandagerade armen efter knivdådet.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-07-24 18:00

– Jag har bott här i fyra år, drivit butiken i två av dem, och jag har aldrig upplevt några problem tidigare. Nu känner jag mig mycket rädd för att det ska hända igen, säger butiksinnehavaren när vi träffas dagen efter händelsen.

Det var när Maher Alsaloom, böjd till marken, plockade upp varor i butiken som han hörde den misstänkta mannen komma in i butiken strax innan klockan 16.00. Kort därefter hade han blivit knivskuren över en stor del av underarmen.

– Han är en regelbunden kund hos mig och han hade varit i butiken några timmar tidigare. Han var normal, jag var trevlig, och jag vet inte varför han kom tillbaka och gjorde så här, förklarar Maher och fortsätter:

– Jag förhördes av polis igår och ska tillbaka i dag igen. Jag hoppas de löser det här problemet.

undefined
Det var vid Alsaloom Livs som knivdådet inträffade.

Under fredagen, när vi ses, har han öppet under en kort tid för att, med hjälp av sina vänner, rädda de färska varorna som finns i butiken. Därefter kommer han att hålla stängt under en obestämd tid.

– Jag driver butiken och jobbar här själv och nu måste jag vara rädd om armen. Jag kanske måste stänga i en vecka eller tio dagar, jag vet inte exakt, säger butiksägaren, berättar att han nyligen har fått en dotter, och avslutar sedan:

– Just nu, efter det som hände, känner jag att jag kanske inte kan fortsätta att jobba här i Kisa mer, jag tänker på min familj, men vi får se hur det blir.

"Jag vet inte varför han gjorde så här", säger butiksägaren Maher Alsaloom.
"Jag vet inte varför han gjorde så här", säger butiksägaren Maher Alsaloom.
Karta: Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!