Här invigs adventsmarknaden i Mjölkvik

Den årliga adventsmarknaden i Mjölkvik utanför Kisa arrangerades under onsdagen. Där blev det bland annat högtidlig tändning av adventsgranen.

Anna Danielsson, Sofi Nelén och Jennifer Hellström arbetar allihop på Mjölkviks gård.

Anna Danielsson, Sofi Nelén och Jennifer Hellström arbetar allihop på Mjölkviks gård.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-11-27 17:30

Adventsmarknaden på Mjölkviks gård arrangeras av Agri Omsorg som arbetar med daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning, och det är alla som arbetar på Mjölkviks gård som säljer, fixar och ordnar med det mesta under och inför marknaden. Alla har tillsammans skapat hantverk och bakverk och just gemenskapen mellan de som arbetar i Mjölkvik skapar stor glädje.

– Det har verkligen blivit större och större för varje år. Från början var det mest anhöriga som besökte, men med åren har besökarna blivit fler och fler, och det är roligt, säger Britt-Marie Lennman, föreståndare och ägare av Agri Omsorg.

Evenemanget drog igång under tidig eftermiddag och pågick fram till 18-tiden. Under den tiden hade besökarna möjlighet att utforska utbudet av saker som fanns till försäljning, men även att hälsa på djuren i ladugården alldeles i närheten var populärt.

Adventsmarknaden har varit årligen återkommande sedan 2011. Gustav Palm och Anna Danielsson arbetar båda två med marknaden och alla tycker att det är ett trevligt evenemang.

– Det är roligt att det kommer folk, att få jobba tillsammans och att se att det gör blir uppskattat, säger de.

Två av alla besökare som var på plats under onsdagseftermiddagen var vännerna Carin Ängmo och Monica Bönner som tyckte att det var kul att besöka Mjölkvik.

– Vi tyckte att det vore spännande att åka hit och det är väldigt fina saker som de har skapat, säger Carin Ängmo och Monica Bönner.

Vännerna Carina Ängmo och Monica Bönner var två av besökarna på adventsmarknaden.
Vännerna Carina Ängmo och Monica Bönner var två av besökarna på adventsmarknaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om