Här träffas de för att dansa tillsammans

I fem år har nu nio kvinnor från pensionärsföreningen SPF Kinda samlats för att dansa linedance. Detta gör de främst för att få motion.

Varje vecka samlas de i Kindagårds lokaler för att dansa linedance.

Varje vecka samlas de i Kindagårds lokaler för att dansa linedance.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-02-29 16:00

– Jag är med för att jag tycker om att dansa. Det är jag väldigt förtjust i, säger Kerstin Eriksson som är en av de totalt nio deltagarna.

Varje måndag samlas kvinnor från pensionärsföreningen SPF Kinda för att dansa linedance. Deltagarna är alla i åldern 67 till 77 år. De är nu inne på sitt femte är med den aktiviteten och sammanlagt ses de vid 20 tillfällen varje år.

Initiativtagare till linedancen är Gerd Pettersson som tycker det är kul att de har lyckats hålla igång under så många år.

– Vi är ett gäng som har dansat tillsammans under de här åren och jag tror att det skulle bli svårt att komma in i gruppen som nybörjare nu. Då ska man nog ha dansat lite tidigare, säger Gerd Pettersson.

Det som de ser som den stora glädjen med dansen är att träffa varandra, göra en motionerande aktivitet och samtidigt ha roligt tillsammans.

Det är Ann-Britt Frode som är instruktör och ledare för linedancegruppen. Hon betonar taktsinnet som den viktigaste egenskapen för att bli duktig.

– Egentligen är det viktigaste att man rör sig till musiken. Det är ju det som allt handlar om i grund och botten, säger Ann-Britt Frode.

De berättar att de börjar alltid med att värma upp genom att ta ut steg utan musik, och sedan kör de igång allihop.

– I och med att man dansar var och en för sig så stör man ju ingen annan och det gör ingenting, säger Ann-Britt Frode, och Gerd Pettersson fyller i.

– Om vi skulle göra fel så skrattar vi bara åt det och går vidare, säger hon.

Totalt är de nio kvinnor som deltar och de gör det mest för motionens skull.
Totalt är de nio kvinnor som deltar och de gör det mest för motionens skull.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om