Högg med vasst föremål: "Var nära att bli skadad"

Under ett bråk i en bostad i Kisa ska en person ha försökt hugga en man i 20-årsåldern med ett vasst föremål. Nu utreder polisen händelsen, som försök till grov misshandel.

"Ett vasst föremål" stod i centrum vid ett lägenhetsbråk i centrala Kisa. Nu utreder polisen försök till grov misshandel. (kniven på bilden är en genrebild).

"Ett vasst föremål" stod i centrum vid ett lägenhetsbråk i centrala Kisa. Nu utreder polisen försök till grov misshandel. (kniven på bilden är en genrebild).

Foto: TT/Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-10-26 11:17

Polisen kallades till den centralt belägna bostaden sent under fredagskvällen. Av okänd anledning har det då uppstått bråk mellan flera personer som befann sig på adressen. Det hela resulterade i något slags fysiskt våld.

– Det jag kan säga är att osämja har uppstått och en person ska ha riktat ett vasst föremål mot en annan person i lägenheten. På grund av detta går det faktiskt hål i en jacka vilket gör att händelsen rubriceras som grov. Det är helt enkelt så pass nära att den här personen blir skadad, förklarar polisens presstalesperson Åsa Willsund.

När polisen anländer till platsen finns den man som pekats ut som skyldig till attacken inte längre kvar. Patrullen lyckas inte heller hitta mannen senare under kvällen/natten. En brottsplatsundersökning genomförs och bevismaterial, så som den skadade jackan, tas i beslag. En polisledd förundersökning pågår.

– Händelsen kommer att utredas vidare och den utpekade mannen kommer att kallas till förhör. Det blir nästa steg i utredningen, förklarar Åsa Willsund vidare.

I somras inträffade en knivattack i centrala Kisa. Sedan har ett antal händelser med misshandelskaraktär inträffat.

Blir våldsbrotten vanligare i Kinda?

– Självklart håller vi ögonen på utvecklingen men med den kännedom jag har är det här isolerade händelser och inte en del av en trend eller liknande. Vi ser ingen ökning, konstaterar kommunpolis Sofia Hedberg.

Karta: Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!