Hundratals barn intog ny lekpark

Kisa har fått en ny lekplats. Anläggningen i Kullaparken invigdes på fredagen. Med lek förstås och glass till alla premiärbesökare.

Balansgång på slak lina.

Balansgång på slak lina.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2018-10-28 19:00

Conny Forsberg (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, invigde lekparken. Han vände sig särskilt till de cirka 150 barn som var på plats.

– Ni är vår framtid, sa han och klippte av ett symboliskt blågult band.

Det blev signalen till rusning mot gungor, klätterställningar och linbana. Inom några sekunder vibrerade anläggningen av barnens upptäckarglädje och leklust.

Det är också barn som har bestämt hur lekparken ska se ut. Kinda kommun vände sig till elever på Bäckskolan som i en omröstning fick ta ställning till tre alternativ.

Valet föll på den mest miljövänliga anläggningen som består av stommar i träslaget robinia, säger Ida Härnström, projektledare i kommunen.

– Barnen valde träprodukter i stället för stål, plats och aluminium.

Lekplatsen är den tredje i ordningen som kommunen har låtit bygga i år. På försommaren invigdes anläggningar även i Rimforsa och Horn.

En satsning som har sin bakgrund i ett medborgarförslag från småbarnsföräldern Mikaela Stefansson, Kisa, för fem år sedan.

Hon ansåg att lekplatserna i kommunen var undermåliga och ville se en förbättring.

Förslaget föll dåvarande kommunalrådet Pia Tingvall (C) på läppen och överläggningar mellan föräldrar och kommunledning inleddes. Med synbart resultat i dag.

Nu återstår en park i Hycklinge innan satsningen är fullbordad. Förhoppningen är att den ska stå klar före årsskiftet.

Enligt Ida Härnström ska den ska byggas på en grönyta strax nedanför kyrkan.

Modiga mindre barn.
Modiga mindre barn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om