Hypnotisören från Kisa intar tv-rutan

Utbrändheten fick Kristove Sanchez Rueda att intressera sig för psykiskt välmående. Nu, mer än 15 år senare, vill hypnotisören från Kisa utmana sig själv - genom TV4-programmet Robinson.

Hypnotisören, coachen och mindfulnessinstruktören Kristove Rueda från Kisa är en av deltagarna i årets säsong av TV4:as Robinson.

Hypnotisören, coachen och mindfulnessinstruktören Kristove Rueda från Kisa är en av deltagarna i årets säsong av TV4:as Robinson.

Foto: Pressbild/Linus Nilsson

Kisa2020-03-03 20:00

– Jag ville se vad jag och min inre utveckling går för och framförallt ville jag testa de arbetssätt och de verktyg som jag själv lär ut. Naturligtvis var det utmanande, men det gick helt fantastiskt bra, konstaterar den 47-åriga egenföretagaren.

Vi når honom via telefon samma dag som de 20 deltagarna i årets säsong av Robinson presenteras. Under hösten har de utsatts för extrema prövningar på en av landet Fijis alla öar och den 15:e mars gör programmet intåg i tv-tablån. För Kisabördiga Sanchez Rueda, som till vardags titulerar sig hypnotisör, coach och mindfulnessutbildare, grundar sig deltagandet i en personlig resa.

– År 2003 blev jag utbränd, var hemma i två år och skulle påbörja medicinering, men jag märkte att det var när jag slappnade av, varvade ned och tillät mig känna som det började hända saker. Sedan dess har jag intresserat mig mycket för allt det här, berättar Rueda, som för fyra år sedan startade ett eget företag, och fortsätter:

– Jag jobbar mycket med dagliga verktyg i kombination med hypnos och har märkt en förbättring av att orostankar försvinner och stressen lägger sig. Nu, efter Robinson, ser jag att de fungerar och det var till stor del därför jag åkte dit.

Vinstsumman i Robinson uppgår till en halv miljon kronor.

Hur långt nådde du med dina verktyg?

– Det kan jag tyvärr inte berätta något om, men det var en helt fantastisk upplevelse och jag är så nöjd att jag åkte dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!