Polisen om inbrottet: "Handlar om lokal brottslighet"

Polisen utreder ett inbrott som, för en vecka sedan, ska ha inträffat i centrala Kisa. "Vi har haft patrull på plats för att säkra spår", säger förundersökningsledaren Therese Aldén.

Kisa2021-09-13 22:13

Det var strax efter midnatt, på söndagsnatten den 4:e september, som någon eller några tog sig in i en lägenhet genom att krossa en glasdörr. Enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg ska det ha varit stökigt i lägenheten när polispatrullen kom till adressen. Målsägaren, en kvinna i 20-årsåldern, saknar bland annat sin bärbara dator.

– Brottet rubriceras som grov stöld genom inbrott och vi har en utredning som pågår, förklarar Johansson Strömberg.

Till inbrottet kopplas också ett helt annat brott, närmare bestämt olovlig identitetsanvändning. Tjuven eller tjuvarna har nämligen tagit och sedan använt en av målsägarens ID-handlingar. Förundersökningsledaren Therese Aldén ansvarar över utredningen:

– Det vi kommer att göra framöver är att hålla förhör med vittnen och det kan också bli fråga om ett kompletterande målsägarförhör. Vi har formellt ingen misstänkt ännu men vi har goda förhoppningar om att faktiskt kunna få fram en eller flera misstänkta i ärendet.

Så ni har alltså iakttagelser från inbrottet?

– Vi har vittnen och det har lämnats in uppgifter som vi ska följa upp, svarar Aldén och poängterar sedan:

– Utifrån de uppgifter vi har i ärendet är det inget som tyder på att det är någon kringresande liga eller liknande som har genomfört inbrottet utan vi tror snarare att det handlar om lokal brottslighet i det här fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!