Nilsson till kyrkan när Juletid firar 20 år

Artister som Christer Sjögren och Sonja Aldén har tidigare gästat I Juletid i Kisa. I år är en annan känd sångare bokad.

Tommy Nilsson gästar Kisa kyrka under årets upplaga av Juletid i Kisa.

Tommy Nilsson gästar Kisa kyrka under årets upplaga av Juletid i Kisa.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Kisa2023-06-08 17:00

Trots att sommaren snart är här är planeringen för I Juletid i Kisa ändå i full gång. I vinter firar evenemanget 20 år, och gästas av en känd artist.

– Vi har fått äran att göra detta ihop med Tommy Nilsson i år, det känns jätteroligt, säger Helene Rydberg Larsson som är körledare och en av konsertarrangörerna.

undefined
Tommy Nilsson gästar Kisa kyrka under årets upplaga av Juletid i Kisa.

Tidigare år har bland andra Christer Sjögren, Sonja Aldén och Elisa Lindström gästat julkonserterna och Helene hoppas att även Tommy Nilsson ska locka publiken.

– Jag har gjort ett par konserter med honom tidigare i andra konstellationer, och jag kan utlova att det kommer bli en riktigt bra konsert med både jullåtar och annan musik.

I Juletid i Kisa äger rum den 9 december i Kisa kyrka, och Helene har lagt ner mycket tid på att få ihop en kör till julkonserten. Under pandemin fick konserten i Kisa kyrka ställas in under några år, och det är något hon tror har försvårat arbetet att få tag i medlemmar till kören.

undefined
Flera kända artister som Christer Sjögren, Sonja Aldén och Elisa Lindström har gästat I juletid i Kisa. Nu är det Tommy Nilsson som står på tur.
undefined
Helene Rydberg Larsson ser fram emot vinterns konsert.

– I många år var denna konsert ett stående inslag i juletid, men i och med uppehållet kanske många av de tidigare körmedlemmarna har skaffat andra traditioner och deltar i konserter som krockar med denna. Jag hoppas dock att många hittar tillbaka!

Under tidigare konserter har kyrkan varit mer eller mindre fullsatt och detta är något arrangörerna tagit höjd för i år. 

– Konserten är lagd klockan 15.00, men ser vi att det är ett hårt tryck på biljettförsäljningen kommer vi att göra en extrakonsert senare samma kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!