Kennet vann 30 000 på torget

Närmare 500 personer samlades på Stora torget i Kisa på nyårsafton när Kisas handlare och näringsidkares stora lotteri, Kisaruschen, drog fram 35 lyckliga vinnare och lyckligast av alla var Kennet Petersson från Tidersrum, han tog hem storpotten på 30 000 kronor i presentkort.

Närmare 500 personer samlades på Stora torget i Kisa när KisaRuschen drogs

Närmare 500 personer samlades på Stora torget i Kisa när KisaRuschen drogs

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-12-31 15:37

– Det är helt sanslöst. Jag har väl bidraget med ett 30-tal lotter i årets Kisarusch och vinner högsta vinsten. Det är otroligt, säger Kennet Petersson en kvart efter att hela eventet på torget i Kisa var över.

Kennet var i fullt arbete på tomten i Tidersrum när handlare Leif Johansson på Hemköp i Kisa ringde och sa att nu får du allt komma till torget i Kisa för här händer det grejer.

Det var inget annat för Kennet att sätta sig i bilen och dra i väg de 14 kilometerna ner till Stora torget i Kisa och ta emot diplom och presentkort till ett värde av 30 000 kronor som kan användas hos totalt 33 handlare och näringsidkare i Kisa.

– Jag gick hemma och grejade och min tanke var att jag inte åker till torget för jag vinner ändå inte, men tji fick jag, säger en överlycklig vinnare.

Vad blir det att lägga pengarna på?

– Frugan får nog ta hand om de här presentkorten. Jag kommer inte på något speciellt just nu, men det klart att det blir nog mat och lite godsaker, säger Kennet Petersson.

Det var 16:e året på raken som Kisas Handel & Service och på senare år i samarbete med Lions Club Kisa drog vinstlotterna på Stora torget i Kisa. De tre första året var en guldtacka den högsta vinsten. På nyårsaftonen lottades totalt 35 vinster till ett värde av 60 000 kronor ut. 10 vinster på 500 kronor vardera är lotter som delades på plats på Stora torget. KisaRuschens lotter består av 16 vinster på 500 kronor. Fem vinster på 1 000 kronor. En vinst vardera på 2 000 kronor, 4 000 kronor och 6 000 kronor och sist men inte minst högvinsten på 30 000 kronor. Drygt 100 000 lotter har delats ut i butiker och restauranger.

Johan Isaxon på Sandströms Mode i Kisa, är en av eldsjälarna bakom lotteriet och han menar att det är viktigt att man handlar på hemmaplan:

– Vi har Kisaruschen för att ge tillbaka något till de som handlar hos oss. Jag hoppas att vi även i fortsättningen kan ha en levande landsbygd med affärer. För att det ska fungera är våra kunder allt viktigare som kommer och handlar hos oss.

Blir det en 17:e Kisarusch 2019?

– Vi fortsätter även nästa år. Det är ju mycket uppskattat. 500 personer på torget mitt på nyårsafton visar ju det, säger Johan Isaxon.

Kennet Petersson tog hem högsta vinsten
Kennet Petersson tog hem högsta vinsten

KisaRuschens högvinster: 30 000 kronor, Kennet Petersson. 6 000 kronor, Jan Axelsson. 4 000 kronor: G Gustavsson. 2 000 kronor: Ove Kindqvist. 1 000 kronor: Agneta Pettersson, Madde Carlsson, Mariette Eriksson, Lotta Edh, Jenny Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om