Amanda tävlade i nationella Floramästerskapen

Över 20 timmars förberedelser och en läckande vas. Det var mycket jobb för Amanda och Ellen som ställde upp i Floramästerskapen i Helsingborg.

Floristerna Ellen Andersson och Amanda Daun ställde upp i Floramästerskapen i Helsingborg.

Floristerna Ellen Andersson och Amanda Daun ställde upp i Floramästerskapen i Helsingborg.

Foto: Privat

Kisa2023-09-04 13:00

Sista helgen i augusti arrangerades den nationella floristtävlingen Floramästerskapen i Helsingborg. Bland de 16 antagna tävlingsparen återfanns Kisafloristen Amanda Daun och vännen Ellen Andersson från Linköping.

– Det var så himla roligt! Förra året var första gången vi ställde upp i tävlingen, då var vi osäkra på hur allt fungerade och vad man kunde förvänta sig. Men i år kände vi oss mer lugna och fokuserade, även om vi såklart ändå var nervösa och stressade över att hinna färdigt med allt, säger Amanda.

undefined
Ellen Andersson och Amanda Daun.

Floramästerskapen har fokus på hållbarhet och blommor i säsong och årets tävling hade temat "Fest och firande".

– Tävlingen bestod av två delar. Till den första fick vi instruktioner i förhand och kunde därmed förbereda mycket innan tävlingsdagen.

Förberedelserna bestod bland annat av att klä in elva vaser i halm, ett arbete som sammanlagt tog över 20 timmar för floristiduon.

– Det gick åt mycket tid och väl på plats märkte vi att en av vaserna läckte, så då fick vi planera om och improvisera lite.

undefined
Floristerna Ellen Andersson och Amanda Daun ställde upp i Floramästerskapen i Helsingborg.

Till den andra delen av tävlingen gavs instruktionerna ut på plats till de tävlande.

– Då fick vi 30 minuter till planering och sedan två timmar till utförande. Det var en utmaning, men samtidigt väldigt kul.

Av totalt 16 tävlande par slutade Amanda och Ellen på en femteplats.

– Vi är jättenöjda. Jag fick mycket inspiration när jag såg alla de andra duktiga paren som tävlade. Vi vill absolut ställa upp även nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!