Kisaföretaget klassas som ett av Sveriges superföretag

Kisaföretaget, Allert Järn och bygg i Kisa är ett av årets totalt 709 superföretag. "Det är oerhört glädjande och ett kvitto på att det vi och våra medarbetare gör är rätt", säger Frida Allert, ekonomi- och administrationsansvarig på företaget.

Frida och Robert Allert driver ett av årets Superföretag, Allert på Allert Järn och Bygg i Kisa

Frida och Robert Allert driver ett av årets Superföretag, Allert på Allert Järn och Bygg i Kisa

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-12-09 08:00

Listan har tagits fram av dataföretaget Bisnode och kom i november. För att klassas som ett Superföretag så måste företaget uppfylla ett antal krav fyra år i rad. Kraven handlar om att öka sin omsättning och vinst. Även visa på stabilitet och långsiktighet.

De senaste fyra åren har Allert Järn och bygg ökat sin omsättning med 144 procent. I år kommer de att landa på strax över 30 miljoner enligt VD:n Robert Allert. När de tog över för fem år sedan var omsättningen cirka elva miljoner.

Vad är det ni gör bra?

– När vi tog över så lyssnade vi väldigt mycket på vad kunderna hade för förväntningar. Vi försökte ta in det de tyckte att vi saknade. Det gäller att ha rätt sortiment, säger Robert Allert. 

Utmärkelsen blir något positivt i året som präglats av pandemin, men paret Allert har haft tur när det gäller bransch. Trenden med att slå omsättningsrekord år efter år håller i sig även 2020.

– Många har stannat hemma i stället för att resa eller gjort annat. Istället har de lagt pengarna på sina hem och det har gynnat vår bransch. 

Vanligtvis drar deras högsäsong igång runt maj, men i år började det redan ta fart i februari.

– Det är privatpersoner som stått för ökningen, konstaterar Robert Allert. 

Företaget ingår i Bolist som i år blev en del av kedjan Mestergruppen, som består av XL-Bygg och Bolist och Järnia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!