Man anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott i Kisa

Polisen visiterade man som uppträdde nervöst i Kisa. De fann då narkotika, och mannen är nu anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott.

Kisa2022-10-11 13:00

Det var vid 20.30-tiden på måndagskvällen som polispatrullen stötte på en man som betedde sig märkligt inne i samhället i Kisa.

– Mannen ska ha uppträtt nervöst och flackat med blicken, så det blev en kontroll. Då uppstod först misstanke om att mannen använt någon typ av narkotika, och vid visitation anträffades också misstänkt narkotika, säger Polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Polisen genomförde även en husrannsakan i en bostad och fann då två patroner, vilket föranledde misstanke om ringa vapenbrott. Den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls tidig tisdagsmorgon på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Det ska handla om både innehav och eget bruk.

– Han ska höras med försvarare så får vi se vad som händer därefter, säger kammaråklagare Susanna Petersson om det som ska ske härnäst i fallet.

Att narkotikabrottet anses grovt har att göra med mängden påträffad narkotika. Vilken typ av narkotika det rör sig om vill inte Susanna Petersson gå in på. Hon vill heller inte kommentera vilken typ av patroner det är man har hittat, men understryker att det är ett ringa vapenbrott det handlar om, och inte vapenbrott av allvarligare slag.

– Det ligger ett ringa vapenbrott i ärendet, men han är inte anhållen för det – man kan inte anhållas för ringa vapenbrott.

Senast på fredag ska häktningsförhandlingar genomföras i tingsrätten. Då fattar rätten beslut om huruvida den misstänkte ska häktas eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!