Kommunens regering klubbar ut

Många beslut har fattats, men efter fyra händelserika år har kommunstyrelsen i Kinda nu slagit klubban i bordet för allra sista gången.

Foto: Dennis Petersson

KISA2018-12-18 14:00

– Jag är väldigt stolt över vad vi i kommunstyrelsen har åstadkommit. Det bästa av allt är att åtminstone delar av den nuvarande oppositionen har ställt sig bakom samtliga stora beslut som fattats, vilket bådar gott inför framtiden då vi har ungefär samma syn på vad som är bra för Kinda kommun, säger kommunstyrelsens avgående ordförande Hans Måhagen (S).

Listan på investeringar som har gjorts under den gångna mandatperioden, med Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna vid rodret, kan göras lång. Kisa tätort har fått fiber, bygget av Hackelhallen i Rimforsa har påbörjats och en omfattande kommunal omorganisation har genomförts. Det är några av de totalt 16 beslut som kommunstyrelsen kategoriserar som viktiga och betydelsefulla.

– Vi har fattat beslut i ärenden som har diskuterats i tio till 15 år, så ja, jag tycker att vi har varit en handlingskraftig kommunstyrelse, men aldrig har jag, under de år som jag har varit med, upplevt en lika livaktig opposition. Det har verkligen manat på oss i majoritet att själva vara aktiva och komma fram till beslut, menar Måhagen och oppositionsrådet Lars Karlsson (L) fyller i:

– Ja klimatet har varit väldigt bra. Under tidigare mandatperioder fanns det fler vattentäta skott och många helt onödiga konflikter uppstod, men någon sådan tendens har vi inte alls haft. Vi har tyckt olika och vi har varit upprörda vid vissa tillfällen, men när vi gått hem från mötet har stämningen varit bra.

När 2018 nu blir 2019 är det en ny konstellation som tar plats i kommunstyrelsen. Ordförandeklubban lämnas över till Conny Forsberg (S) medan Lars Karlsson antar sig rollen som vice ordförande. Vid sin sida har de bland andra Rickard Lindh (C), Pierre Ländell (LPo) och Christer Segerstèen (M).

– Jag har aldrig suttit i majoritet tidigare så det känns otroligt spännande och roligt, men jag tar mig an rollen med stor ödmjukhet då det många gånger säkert är svårare än att vara opposition, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag tycker att vi har en bra och stabil grund att jobba vidare ifrån vilket den föregående majoriteten inte hade när de tillträdde för fyra år sedan. Det råder en större politisk stabilitet nu.

Måndagens avslutande kommunstyrelsemöte hölls på Leoparden och när dagordningens alla punkter var avklarade kunde Hans Måhagen slå ordförandeklubban i bordet för sista gången.

Oppositionsrådet Lars Karlsson (L) blir ny vice ordförande i kommunstyrelsen när den avgående ordföranden Hans Måhagen (S) nu lämnar ifrån sig ordförandeklubban.
Oppositionsrådet Lars Karlsson (L) blir ny vice ordförande i kommunstyrelsen när den avgående ordföranden Hans Måhagen (S) nu lämnar ifrån sig ordförandeklubban.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om