Kristove närmar sig finalen: "Ett fantastiskt äventyr"

Mer än halva säsongen av Robinson 2020 har visats och Kisabon Kristove Sanchez Rueda hänger stadigt kvar.

Kristove Sanchez Rueda rekomenderar andra att söka till Robinson.

Kristove Sanchez Rueda rekomenderar andra att söka till Robinson.

Foto: Pressbild/Linus Nilsson

Kisa2020-05-07 19:00

 I de senaste avsnitten från programmet har Kristove Sanchez Rueda vunnit flera tävlingar. 

– Det känns jättekul att få vinna tävlingar. Att kunna visa att man kan vinna även om man inte har en stor fysisk muskelmassa.  

Alla deltagare får ta med sig en personlig sak var till ön. Kristove Sanchez Rueda tog med bilder på sina nära och kära.  

– Det var för att jag skulle kunna besöka dem i tankar och känslor. Att ha de kvar nära.  

I ett avsnitt ur Robinsson fick du ett brev hemifrån, hur kändes det? 

– Det var helt magiskt att få brev hemifrån. Att få ännu närmare kontakt med mina döttrar. Sköna känslor av tacksamhet att jag får ha de i mitt liv, berättar han. 

En bristvara i Robinson var maten. I en tävling där Kristove Sanchez Rueda vann med lagkamraten Josefina Liljedahl var priset att få handla mat med pengar de tjänat ihop i tävlingen. Att det var mat som var priset tyckte Kristove Sanchez Rueda var något som enbart kan beskrivas om man inte har ätit mat på väldigt länge. 

– Vi tar för givet att vi har mat. Det finns de som inte har mat för dagen vilket har skapat en mycket större förståelse för hur det är att gå runt hungrig.  

Kristove Sanchez Rueda startade för fyra år sen ett företag som många nu har blivit nyfikna på. 

– Många är nyfikna på välmående och hur man kan må bättre. Efter att jag har visat mig i rutan har det växt jättemycket nyfikenhet. 

Kristove Sanchez Rueda berättar att han har fått många positiva tillrop sen programmets början. Men den senaste veckan har det hänt något. TV4 redaktionen klippte så att en liten del av ett långt samtal sågs i ett av avsnitten. Efter det klippet fick Kristove Sanchez Rueda negativa kommentarer från tittare. På hans Instagram finns ett långt inlägg där han berättar mer om hur det känns när scener vrids. 

– Jag har fått förståelse för hur det är att vara offentliga personer. Hur lite det behövs för att det ska bli så starka reaktioner.  

På frågan om han skulle rekommendera folk att söka till Robinson skrattar han och förklarar:  

– Om man vill ha sin livs utmaning ska man definitivt söka till Robinson. Det var ett fantastiskt äventyr. Man får lära känna sig själv på ett djupare plan. Jag har fått en stor tacksamhet över vad man har. 

Vi avslutar telefonsamtalet och bestämmer att en intervju till ska ske när finalen har varit. Frågan är om man får gratta honom till vinnare av Robinson 2020 då eller inte. 

Den deltagen som Kristove Sanchez Rueda kom närmast under Robinson var Julia Franzén som var i samma lag.
Den deltagen som Kristove Sanchez Rueda kom närmast under Robinson var Julia Franzén som var i samma lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!