Läger lockade deltagare från hela landet

Under veckan arrangerar Kinda ridklubb sitt dagläger för barn som vill prova på att rida. Deltagarna får lära sig mer om ridning men även en hel del teori om hur man sköter om ett stall.

I år är det 18 barn och ungdomar som deltar.

I år är det 18 barn och ungdomar som deltar.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-08-07 13:00

– Vissa är nybörjare och vissa har lite större vana med hästarna och vi försöker hjälpa alla så gott vi kan, säger ridskolechef Helen Bizzotto.

Kinda ridklubb har nyligen avslutat sitt ridläger för personer med funktionsnedsättning, och då tar nästa läger vid. Mellan måndag och fredag den här veckan pågår deras dagläger ute på ridskolan utanför Kisa. Det anordnas alltid vecka 32 och har så gjorts sedan det startades.

I år deltar 18 barn mellan sju och 13 år och de har varierande förkunskaper om ridning och stallskötsel. Deltagarna är indelade i fyra grupper efter hur mycket erfarenhet de har, och under lägret får de både teori och praktik.

– Medan vissa är ute och rider så är andra inne och får teoretisk läran om stallskötsel och annat som är bra att veta om man ska kunna sköta om ett stall. Vi värderar hanteringen kring hästarna väldigt högt, säger Helen Bizzotto.

De flesta av deltagarna kommer ifrån Kinda-trakten, men i år är det fler än vanligt som kommer ifrån andra delar av Sverige. Stockholm, Uppsala och Örebro är några exempel på städer som vissa av barnen kommer ifrån.

Både daglägret och förra veckans läger för funktionsvarierade är lägerveckor som har funnits inom ridklubben i många år, och Helen Bizzotto ser ingen anledning att förändra det.

– Jag tycker det så roligt att få jobba med både barn och hästar, så de här lägren som vi har haft i sommar är några riktiga höjdpunkter, säger hon.

Under veckan får deltagarna lära sig mer om ridning men även en hel del teori.
Under veckan får deltagarna lära sig mer om ridning men även en hel del teori.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!