Lokala företagen startar samarbete: "Nu är vi där igen"

Kunder har frågat efter elektriker på Elon i Kisa, något som företaget inte har kunnat ställa upp med. Tack vare det nya samarbetet med Kinda Elteknik AB blir det nu ändring på det.

"Det är bra att vi har tillgång till elektriker nu", säger Lukas Lindberg på Elon som nu har startat ett samarbete med Kinda Elteknik.

"Det är bra att vi har tillgång till elektriker nu", säger Lukas Lindberg på Elon som nu har startat ett samarbete med Kinda Elteknik.

Foto: Sofia Wiman

Kisa2024-01-26 10:00

Det var bara några veckor sedan Lukas Lindberg på Elon i Kisa och Kristofer Torlamb på Kinda Elteknik började fundera på ett samarbete.

– Kristofer har varit inne och köpt lite grejer och jag känner honom lite sedan tidigare. Han bjöd in mig till ett möte som egentligen handlade om varmluftspumpar. Han ska börja utbilda installatörer och undrade om vi skulle samarbeta där. Men jag har precis fått en egen installatör, så där hittade vi inget.

undefined
Lukas Lindberg: "En del vill ha direktkontakt med en elektriker så man slipper att ringa en firma".

Lukas och Kristofer fortsatte spåna på andra sätt de kunde hjälpa varandra. Många kunder har frågat efter elinstallationer på Elon, vilket butiken inte kunnat erbjuda i större utsträckning. Bara några dagar senare blev idén om samarbete med elinstallationer verklighet med Kinda Elteknik.

Kisa Elbyrå, som Elon tidigare hette och som det fortfarande står på skylten över butiken, har funnits i Kisa sedan 1954. Då erbjöds elektrikertjänster. Lukas som har jobbat där i tolv år menar att butiken alltid har förknippats med det.

– Nu är vi där igen. När folk kommer in och frågar så sköter vi kontakten med André Karlsson som är certifierad elektriker på Kinda Elteknik. Det är bra att det finns en smidig tillgång till en elektriker, och det bra att det blir fler småaktörer på marknaden.

Vad blir den praktiska skillnaden för en kund?

– Att det finns någon man prata med, att man kan komma hit och be om råd och fråga. En del vill ha direktkontakt med en elektriker så man slipper att ringa en firma.

undefined
André Karlsson är certifierad elektriker och äger tillsammans med Kristofer Torlamb Kinda Elteknik.

Kunderna behöver oftast hjälp med mindre grejer, som att byta ett eluttag eller få hjälp med en dimmer som har gått sönder.

Att ha företag på en mindre ort är inte utan utmaningar. Samarbetet kommer att gynna båda företagen.

– Det är en fördel att Kisa Elbyrå har funnits länge, för det är det som är det svåra, att nå fram. Vi har bytt klockbatterier alla de år jag har jobbat här, men det finns fortfarande kunder som blir förvånade över det. Butiker på små orter förknippas ofta med en sak, och inget mer. Konkurrensen är såklart svår också, det finns ju många stora företag i Linköping, till exempel.

Lukas menar ändå att många känner att om butikerna ska finnas kvar på de mindre orterna, då måste man handla där också.

Hur ska ni nå ut med det här samarbetet?

– Det blir via sociala medier, och både Kinda Elteknik och vi kommer att lägga ut det på våra hemsidor. Vi kommer såklart också att tala om det för våra kunder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!