Målet: Minst 50 000 till Världens barn

Nu är den årliga kampanjen till förmån för Världens barn igång. Målet i Kinda kommun är att samla in minst 50 000 kronor.

"Vänskap över alla gränser" samordnar insamlingen till Världens barn i Kinda kommun. Det är Majlis Johansson som är ordförande.

"Vänskap över alla gränser" samordnar insamlingen till Världens barn i Kinda kommun. Det är Majlis Johansson som är ordförande.

Foto: Agnes Ganestål

Kisa2021-09-24 12:54

Organisationen "Vänskap över alla gränser", med Majlis Johansson som ordförande, samordnar insamlingen till förmån för Världens barn i Kinda kommun. Kampanjen har varit igång en knapp vecka och fortskrider till nästa helg, men det var först under fredagen som pengar aktivt samlades in på torget i Kisa.

– Under de här två kampanjveckorna har vi mycket aktiviteter på gång i kommunen, men egentligen pågår ju arbetet med att samla in pengar till Världens barn hela året, berättar Majlis Johansson.

undefined
Majlis Johansson har engagerat sig i Världens barn-kampanjen sedan 2019, då hon utnämndes till ordförande för organisationen "Vänskap över alla gränser". Sitt engagemang och driv ser hon som medfött.

I fjol samlades ungefär 47 000 kronor in till Världens barn inom Kinda kommun. Målet i år är att samla in åtminstone 50 000. Förutom att samla in pengar på torget i Kisa tillsammans med Värgårdsskolan och kulturskolan finns flera butiksbössor och en tipspromenad.

Vid pantning av flaskor och burkar på Kisas pantstationer uppmuntrar "Vänskap över alla gränser" också till att skänka motsvarande summa, eller mer, till Världens barn.

– I veckan fick vi faktiskt en hel släpkärra med pant. Det känns så lätt att engagera folk.

undefined
På torget i Kisa fanns under fredagen ett tält med spel, pussel och böcker. Alla pengar från försäljningen kommer oavkortat att gå till Världens barn.

Majlis Johansson har varit involverad i Världens barn-kampanjen sedan 2019. Viljan att engagera sig ser hon som medfödd.

– Jag har alltid varit en människa som engagerar mig socialt. Det känns viktigt.

Vidare menar hon att arbetet för Världens barn känns än mer viktigt nu när pandemin satt sina spår runtom i världen.

– Väldigt många barn har farit illa under pandemin. Därför känns det extra viktigt att få in mycket pengar i år, slår Majlis Johansson fast.

Under kampanjen, som pågår till nästa helg, finns bland annat möjligheten att gå en tipspromenad i centrum i Kisa.
Under kampanjen, som pågår till nästa helg, finns bland annat möjligheten att gå en tipspromenad i centrum i Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!