Man konfronterade vandaler – blev misshandlad och hotad

En man i 35-årsåldern hotades och misshandlades när han konfronterade två vandaler, utomhus, i Kisa. "Vi utreder händelsen", förklarar polisens presstalesperson.

Kisa2021-06-08 09:56

Det ska ha varit under fredagen den 28 maj, vid klockan 20.30-tiden, som flera polispatruller kallades till en adress i Kisa med anledning av ett bråk. Målsägaren, mannen i 35-årsåldern, ska ha sett hur två andra män i 20- respektive 25-årsåldern kastade tomflaskor mot en av hans grannfastigheter. När han konfronterade vandalerna uppstod en hotfull situation innehållande såväl misshandel som olaga hot.

– Målsägaren ska ha blivit verbalt hotad och dessutom slagen av en av de misstänkta männen. När det kommer till hot överlag är vi väldigt försiktiga med vad vi säger och vilka detaljer vi går ut med, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Förhör har under helgen hållits med såväl målsägare som de misstänkta. Förundersökningen pågår fortfarande.

– De två männen har inte frihetsberövats men de har delgivits misstanke, förklarar Johansson Strömberg.

Enligt Daniel Åström, jourhavande förundersökningsledare, ska målsägaren och de misstänkta männen ha varit obekanta sedan tidigare.

– Ja, de verkar inte ha haft någon slags relation utan det här verkar vara ganska oprovocerat. Upprinnelsen är hur som helst att målsägaren bevittnat en skadegörelse och under konfrontationen ska situationen ha blivit våldsam, berättar Åström.

Hur skadad blev mannen vid händelsen?

– Skadebilden är rätt oklar men av vad jag kan se av ärendet ska ambulans inte ha behövt att åka ut till platsen, svarar Åström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!