Flera bilar i trafikolycka – åtta personer till sjukhus

En svår trafikolycka inträffade söder om Kisa på onsdagseftermiddagen. Tre personbilar, med sammanlagt tretton personer ombord, var involverade men ingen blev allvarligt skadad. En man misstänks för vårdslöshet i trafik.

Olyckan söder om Kisa.

Olyckan söder om Kisa.

Foto: Emelie Wiman-Lindqvist

Kisa2023-07-26 15:43

Olyckan inträffade vid 14.45-tiden, på väg 23 i höjd med Vadstugan. Åtminstone två bilar blev ordentligt demolerade. En av dem blev liggande på taket.  

Sammanlagt tretton personer färdades i bilarna. Många av dem var barn. De togs om hand av sjukvårds- och räddningspersonal på platsen. "Oklart hur det är med alla drabbade i nuläget", skrev räddningstjänsten klockan 15.07.

Vår reporter på platsen räknade till fem ambulanser men kunde rapportera att ingen av dem körde iväg i ilfart. Intrycket var att det trots olyckans omfattning var relativt lugnt på platsen.

Region Östergötland uppgav klockan 15.59 att åtta personer förts till sjukhus. Ingen hade allvarliga skador, enligt både räddningstjänsten och polisen. 

Regionen meddelade i en bulletin vid 19.30-tiden att alla åtta hade lindriga skador. 

En man och en kvinna i 40-årsåldern hemmahörande i Nybro, med tre barn i åldrarna två till fem år, har skickats hem. 

Likaså har en man i 30-årsåldern från Solna och ett barn i sjuårsåldern kunnat lämna sjukhuset. En kvinna i 30-årsåldern, också hemmahörande i Solna, har lindriga skador men har fått stanna på sjukhuset för observation.   

Klockan 18.47 skrev polisen på sin hemsida att en man i 40-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Det var många bilar och många människor involverade, men vi har summerat upp de uppgifter vi har och kommit fram till att en person, en av förarna, är misstänkt för att ha orsakat olyckan, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur. 

– Jag vill inte gå in på exakt hur vi tror att det har gått till, för vi ska höra en del vittnen. Men vi har en bra bild av vad som har hänt, fortsätter han.    

Trafiken stod till en början helt stilla och långa köer bildades. Klockan 15.38 meddelade räddningstjänsten att bilarna släpptes fram växelvis.

Räddningstjänsten meddelade klockan 17.39 att de var klara på platsen. Vid 18.30-tiden pågick fortfarande saneringsarbete efter olyckan, rapporterade Correns reporter.  

Olycka söder om Kisa.
Olycka söder om Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om