Paret har satsat mångmiljonbelopp på sitt företag

Paret bakom bygghandelföretaget Allert Järn & Bygg har nyligen utökat med ett nytt uthyrningsföretag, Allert rental. Nu satsar de igen – denna gång på hyrbilar.

Frida och Robert Allert har nyligen storsatsat på en ny maskinuthyrningsverksamhet. Nu satsar de igen, på hyrbilar.

Frida och Robert Allert har nyligen storsatsat på en ny maskinuthyrningsverksamhet. Nu satsar de igen, på hyrbilar.

Foto: Max Elofsson

Kisa2022-07-19 05:00

– Det känns lite som att vi har sprungit ett maratonlopp sedan 2015. Mycket har hänt på de här åren, säger Robert Allert.

Sedan 2015 driver han och frun Frida Allert bygghandelföretaget Allert Järn & Bygg i Kisa. Paret har under alla år kombinerat bygghandelsförsäljning och maskinuthyrning, men företaget blev nyligen för trångbott och de fick då lov att tänka om. I våras startades ett nytt företag upp, till förmån för maskinuthyrningen, i nya lokaler.

– Det här är nog den största satsningen som vi har gjort på länge. Vi har investerat mångmiljonbelopp i en ny fastighet och nya maskiner, säger Robert Allert.

undefined
Robert och Frida Allert.

Hur har första tiden varit?

– Det har varit fantastiskt. Vi har dubblat vår omsättning på maskinuthyrning mot förra året, men det är som sagt många miljoner investerade också. Att öka omsättningen var dessutom en förutsättning för att Allert rental skulle kunna stå på egna ben. Vi behövde få upp volymerna för att det skulle bära sig. Vi har nya kategorier som har tillkommit och då hittar man ju nya kunder också.

Nu gör sig paret Allert redo att utöka ytterligare. Denna gång är det hyrbilar som ska in i verksamheten.

– Min far har biluthyrningen i Kisa i dag, Allert hyrbilar, men han börjar bli till åren och vill lägga av. I stället för att det försvinner från orten så tänkte vi att vi kan ta över det och flytta ner det till våra nya lokaler.

undefined
"Vi har dubblat vår omsättning på maskinuthyrning mot förra året", berättar Robert Allert.

Handläggningstiden för att få tillstånd på att bedriva fordonsuthyrning är sex till nio veckor. Pappren är precis inskickade till Transportstyrelsen.

Vad kan den här satsningen innebära ekonomiskt för er? 

– Oj, det vågar jag nog inte säga. Vi startade ju upp Allert rental i våras och försöker nu att utöka för att kunna anställa mer folk. Tanken är att jag ska ha en mer övergripande roll i de olika bolagen sedan.

undefined
Frida Allert är gift med Robert Allert. Tillsammans driver de Allert Järn & Bygg samt Allert Rental i Kisa.

Robert Allert misstänker att hans företagsamhet är ärvd från fadern.

– Han har varit entreprenör hela livet. Sedan är det alltid kul att hitta på nya saker och idéer. Det snurrar i huvudet konstant, skrattar han.

Vad har du för planer och drömmar framåt?

– Hur stora kan vi bli i Kisa? Det vet man inte. Nu tittar vi på andra orter för att se om vi kan ta vårt koncept vidare. Tidigare har det varit lite så att möjligheterna kommit till oss och så har vi hoppat på. Vi planerar sällan långt fram, utan det blir lite vad det blir.

2015 tog Robert och Frida Allert över bygghandelföretaget.
2015 tog Robert och Frida Allert över bygghandelföretaget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om