Mingel och framtidsvisioner hos Länsförsäkringar

I dag på eftermiddagen var det minst sagt fullt hus hos Länsförsäkringar i Kisa då man hade framtidsspaning med visioner för framtiden och hur vi i framtiden ska rusta oss för ett bättre klimat i skog och mark.

Johan Litsmark pratade klimat

Johan Litsmark pratade klimat

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-03-28 19:41

Mingel med ostkaka och sylt och annat tilltugg bjöds det på när Länsförsäkringar Östgöta i Kisa i dag bjöd in till framtidsspaning. Vd för Länsförsäkringar är sedan augusti förra året Stefan Nyrinder:

– Jag är själv född och uppvuxen i Linköping och då känner man ju väl till Länsförsäkringar Östgöta, eller Östgöta Brandstodsbolag som det hette på den tiden. Bolaget har en imponerande verksamhet och har byggt upp en bank som startade 1996 och en egen fastighetsförmedling som sedan sju år även finns här i Kisa. Lägg där till att bolaget har en fin företagskultur som passar mig perfekt. Efter bara ett par telefonsamtal var jag säker på att jag ville ha det här jobbet, säger Stefan Nyrinder.

Stefan Nyrinder kommer närmast ifrån jobbet som vd för IKANO-bank.

– Innan dess jobbade jag inom industriföretag. Jag har även jobbat på SEB i Jönköping, där jag var marknadschef. Min bana började dock inom ICA-rörelsen, där jag fick min uppfostran som handlare, säger Stefan Nyrinder och fortsätter:

– Bolagets vision var riktigt stark från början. Vi har starka rötter och har alltid varit ägda av våra kunder, vilket är en framgångsfaktor och vi är stora inom både försäkringar, bank och fastighetsmäkleri.

En del i framgången är, menar Stefan Nyrinder, att de 23 Länsförsäkringsbolagen delar på bland annat IT-drift, affärsutveckling och äger den gemensamma banken.

– Den kombinationen tror jag stenhårt på. Vi har fötterna i myllan och lever med våra kunder. Vi skapar en framtidsvision tillsammans med östgötarna och våra kunder. Vi har ett jättestort engemang från våra medarbetare och vi vill verkligen vara nära kunderna.

Totalt har Länsförsäkringar sju kontor på fem orter i länet.

– Samtliga konor går väldigt bra. Vi har byggt upp en finansiell styrka och ett riskmedvetande som gör att vi klarar av olika slag i vår omvärld, säger Stefan Nyrinder.

En annan viktig del under eftermiddagens framtidspaning var ett föredag av Länsförsäkringars naturskadespecialist Johan Litsmark.

– Det är inte en minst viktig del i vårt jobb som försäkringsbolag att titta på vad vi kan göra för att minimera klimathotet. Vi tittar på vad vi kan förebygga när det gäller översvärmningar, skogsbränder och insektsangrepp. Vi kan som bolag visa vad skadorna kostar i kronor och ören. Vår största risk i dag är stormar. När det gäller bränder är det samhället som ska se till att de släcka snabbt. Ett av våra stora bekymmer framöver är skadeinsekterna i skogen.

Det bjöds på ostkaka och annat tilltugg
Det bjöds på ostkaka och annat tilltugg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!