Aioli i semlorna överraskade kafékunder i Kisa

Helgens kanske roligaste misstag: Sofia Forsberg på Café Columbia i Kisa fyllde lördagens semlor med hemmagjord aioli istället för vaniljkräm. "Lite skämmigt är det ändå", säger hon.

"Aiolin och vaniljkrämen har ungefär samma färg och jag glömde att smaka av innan fyllningen kom på plats", säger Sofia Forsberg, ägare till Café Columbia sedan april förra året.

"Aiolin och vaniljkrämen har ungefär samma färg och jag glömde att smaka av innan fyllningen kom på plats", säger Sofia Forsberg, ägare till Café Columbia sedan april förra året.

Foto: Torbjörn Lindqvist

Kisa2024-01-28 16:17

Det var tidigt på lördagsmorgonen som Sofia Forsberg, ägare till Café Columbia sedan april förra året, förberedde de bakverk som skulle ut till försäljning.

Det var då misstaget begicks.

Sofia fyllde ett antal semlor med hemmagjord aioli istället för den klassiska vaniljkrämen.

– Jag vet inte hur jag tänkte. Det är hårt tryck på semlorna just nu och jag kände stressen krypa på när jag satte igång med fyllningen, säger hon och fortsätter:

– Aiolin och vaniljkrämen har ungefär samma färg och jag glömde att smaka av innan fyllningen kom på plats.

Sofia berättar att hon är noga med att påtala för sin personal att alltid provsmaka ingredienserna till ett bakverk innan det hamnar i försäljningsdisken.

– Och så gör jag själv det misstaget! Snacka om att jag lärde mig en läxa där, säger hon småskrattar lätt åt situationen.

Hur det hela uppdagades?

– Som tur var sålde jag bara fyra av de här semlorna. En kund kom tillbaka och sa att det smakade lite konstigt. En annan kund kom in och sa att det var gott och föreslog att vi kunde toppa fyllningen med några räkor.

Sagt och gjort, senare på eftermiddagen testade personalen på caféet en semla som hade preparerats med just aioli, räkor och dill.

– Vi tyckte att den var riktigt god. Det kanske blir vår nästa stora grej. Räksemlan från Kisa, haha.

De kunder som "drabbades" av misstaget kommer att få pengarna tillbaka, eller en semla med antingen vaniljkräm eller mandelmassa, lovar Sofia Forsberg.

Mandelmassa eller vaniljkräm är de vanligaste fyllningarna i en semla. Vitlökssås är inte lika konventionellt.
Mandelmassa eller vaniljkräm är de vanligaste fyllningarna i en semla. Vitlökssås är inte lika konventionellt.
Karta: Café Columbia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!