Misstänkta tjuvar fångades på film

Klockan 11 på fredagsförmiddagen fick polisen samtal om stöld i en butik i Kisa. En förundersökning har inletts.

Kisa2021-09-17 13:44

– Vår personal reagerade på att någonting inte stämde när två personer lämnade butiken. Vi har övervakningskameror så de gick in och kollade om det fanns fog för misstanken och det visade det sig ju att det gjorde, berättar Frida Allert, som tillsammans med sin make Robert Allert driver Allert Järn & Bygg  Kisa.

Personerna i fråga ska ha stulit polygriptänger till ett värde av ungefär 3 000 kronor. Frida Allert uppger att hon inte känner igen de misstänka gärningsmännen sedan tidigare. Nu har hon varnat andra butiksägare i närområdet.

– Vi är väldigt måna om samverkan inom kommunen så jag har ringt runt till liknande butiker i och strax utanför Kinda för att varna, berättar hon.

En anmälan upprättades kort efter stölden och Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, berättar att en förundersökning är inledd. Ingen patrull hade under fredagen besökt butiken, däremot har patrullerna i närområdet underrättats och spanat efter misstänkta.

– Vi placerade ut polispatruller på några ställen för att se om de misstänkta kunde komma till oss, så att säga. Det står i anmälan att de lämnade butiken i en bil av viss färg och modell, men vi har inte träffat på några misstänkta.

Vidare uppmanar Agnevik butiksägare till att fortsätta anmäla brott och vidta brottsförebyggande åtgärder, som övervakningskameror.

– Det är ett väldigt bra utredningsmaterial för oss. Nu har vi ju inlett en förundersökning med anledning av att det finns en film att titta på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!