Mobil enhet sköter vaccineringen i sommar

Om ett par veckor upphör vaccineringen mot covid-19 vid Kisa vårdcentral. Därefter är det Linköping eller en mobil enhet i Kinda som gäller.

Om ett par veckor kommer Kindaborna att kunna få dos 2 av corona-vaccineringen i en mobil enhet.

Om ett par veckor kommer Kindaborna att kunna få dos 2 av corona-vaccineringen i en mobil enhet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kisa2021-06-16 13:02

Fram till och med onsdag den 24 juni i midsommarveckan är det fortfarande möjligt att få sin vaccinationsspruta mot covid-19 på Kisa vårdcentral.

Där sköts vaccineringen av fyra inkallade timanställda. Och tillgången på vaccin är inte längre något problem.

– Det rullar på. Vi får massor av vaccin. Nu ger vi mest dos 2 och endast ett begränsat antal av dos 1, säger Susanne Karlsson, enhetschef vid vårdcentralen i Kisa.

Efter midsommar uppmanas de som ska vaccinera sig att boka in sig på de större vaccinationscentralerna, som Saab arena i Linköping. Det gäller särskilt de som ska ta sin första dos.

– Vi kommer att ha en mobil enhet på plats i Kisa en dag i veckan under sommaren. Där tar vi i första hand emot de som ska ha dos 2, säger Susanne Karlsson.

Redan för ett par veckor sedan hade mer än hälften av Kindas befolkning fått dos 1 och en femtedel var fullvaccinerade.

Smittoläget i kommunen är också klart förbättrat.

Enligt Region Östergötlands siffror, uppdaterade 6 juni, har Kinda 662 bekräftade fall av covid-19-smitta de senaste åtta veckorna.

Men kurvan har planat ut och de senaste två veckorna har endast enstaka fall av nya smittade registrerats.

– Kurvorna se bra ut. Men man ska komma ihåg att det kan finnas ett mörkertal eftersom det bara är de som testat sig som finns med i statistiken. Vårt budskap är att det inte är läge att slappna av än och att fortsätta följa de rekommendationer som finns, säger Kindas kommunchef Sergei Sorokin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!