Han firar ett år med nagelsalong i Kisa

Ett år har gått sedan Happy öppnade dörrarna till sin nagelsalong. Nu vill han utveckla sin verksamhet med fler tjänster.

Inom en snar framtid hoppas Happy kunna erbjuda både massage och tatueringar i sin salong.

Inom en snar framtid hoppas Happy kunna erbjuda både massage och tatueringar i sin salong.

Foto: Lina Edgar

Kisa2022-12-27 14:00

Khac Anh Dinh, eller Happy som han oftast kallas, kom från Vietnam till Sverige 2016. Som nyanländ hamnade han i Eksjö där han snart blev anställd på en skönhetssalong.

– I Vietnam arbetade jag bland annat som militär och personlig tränare innan jag bestämde mig för att utbilda mig till nagelteknolog. Min familj har alla arbetat i skönhetsbranschen på olika sätt, och därmed hade jag en bra grund och vana inom yrket. 

När han fick reda på att en lokal i Kisa skulle bli ledig såg han möjligheten att starta sin första egna salong. Nu firar han ett år i salongen "Happy Nails" och planerar att utveckla sin verksamhet med fler tjänster och behandlingar framöver.

undefined
Happy kom från Vietnam till Sverige 2016. I Vietnam arbetade han bland annat som militär och personlig tränare innan han utbildade sig till nagelteknolog.

I dagsläget erbjuder Happy, förutom sina tjänster som nagelteknolog, även ögonfransförlängningar och fotvård. Från och med årsskiftet hoppas han kunna erbjuda massage, och på sikt vill han även att kunderna ska ha möjlighet att tatuera sig i salongen.

– Jag funderar på att byta salongens namn till "Happy Beauty" istället nu när jag kommer att erbjuda flera olika skönhetstjänster.

Kunderna som kommer till salongen är i blandade åldrar och Happy hoppas kunna nå ut till ännu fler när han ska utöka tjänsterna i sin verksamhet.

– Jag såg möjligheterna här i Kisa då det inte finns någon liknande verksamhet i närheten. Jag tror många uppskattar att slippa åka långt för göra sig fina.

Happy pendlar dock själv dagligen 14 mil tur och retur mellan sitt hem i Eksjö och salongen i Kisa. Det är något som emellanåt kan vara väldigt tufft, menar han.

– Ibland känner jag mig väldigt trött och sliten, men det brukar släppa när jag väl har kommit igång med arbetet och får träffa kunderna.

undefined
Happy har varit utbildad nagelteknolog i sju år och trivs bra på sin salong i Kisa.

Han upplever även att det svenska språket kan vara svårt ibland, samtidigt tycker han att alla samtalen med kunderna är till stor hjälp i lärandeprocessen. 

– Jag vill att kunderna ska känna sig helt nöjda efter sina behandlingar, men ibland är det svårt att förstå varandra helt och hållet. Svenska är ett svårt språk, men jag lär mig mer och mer för varje dag som går, säger han.

Happy har som målbild att göra sina kunder nöjda. På sikt drömmer han om att kunna öppna salonger på fler platser, men först och främst satsar han på sin verksamhet i Kisa.

– Jag vill känna att jag gör ett bra arbete i Kisa innan jag startar upp på fler orter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!