Nu hävs besöksförbudet: Det här gäller i Kinda

För att kunna besöka sina nära och kära finns det nu riktlinjer på Kinda kommuns hemsida om hur närstående ska kunna besöka äldreboendena på ett säkert sätt.

Nu finns riktlinjer på kommunnens hemsida för hur besöken på äldreboenden ska kunna ske på ett säkert sätt.

Nu finns riktlinjer på kommunnens hemsida för hur besöken på äldreboenden ska kunna ske på ett säkert sätt.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2020-10-01 08:00

– Vi uppmanar fortfarande till att träffas utomhus i första hand, men när vädret inte tillåter finns det möjlighet att träffas i den enskildes lägenhet, säger Eva Hulth som är områdeschef för äldreomsorg i Kinda.

Inför besöken ska närstående meddela avdelningen och den boende om sitt kommande besök. Vid behov kan avdelningarna komma att uppmana de närstående att välja ett annat tillfälle för besöket. Närstående ombeds också att tänka över hur många som uppehåller sig i den enskildes lägenhet samtidigt - för att minska trängsel och kunna hålla social distans.

– Vi får utgå från att vi gör det här i samarbete med närstående, och att alla har förståelse för hur viktigt det är att besöken sker på ett säkert sätt, säger Eva Hulth.

Vid ankomst ska besökare ringa till avdelningen för att bli mottagna av personal, och när besöket ska avslutas eller om besökare vill kontakta personal ska de använda den enskildes trygghetslarm, och inte gå ut i de allmänna utrymmena. Besökare får inte vistas i de allmänna utrymmena inomhus eller på altaner eller balkonger, och kommer att bli ombedda att tvätta sina händer eller använda handsprit före och efter besöket.

Dessutom kommer det finnas visir att tillgå på alla verksamheter, för de fall där det inte går att hålla distans.

– Vi ser det som en extra skyddsmöjlighet. I vissa fall går det inte att hålla distans och då kommer det finnas speciella besöksvisir i rummen, berättar Hulth.
 

Karta: Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!