Pinnarp camping läggs ut till försäljning

Kindas kanske mest omskrivna camping ligger nu ute till försäljning. Tidsbrist, lyder förklaringen.

Tomt, strand, byggnader. Nu ska allting säljas. Pinnarp camping är drygt 4 hektar stor, med ytterligare knappa 4 hektar tillhörande vattenarea. Här finns bland annat runt hundra husvagnsplatser och sex stugor. Utgångsbud: 4 500 000 kronor.

Tomt, strand, byggnader. Nu ska allting säljas. Pinnarp camping är drygt 4 hektar stor, med ytterligare knappa 4 hektar tillhörande vattenarea. Här finns bland annat runt hundra husvagnsplatser och sex stugor. Utgångsbud: 4 500 000 kronor.

Foto: Agnes Ganestål

Kisa2022-10-26 05:00

Förra våren tog man sig an campingen i Pinnarp. För en knapp månad sen bestämde man sig för att sälja. Det berättar Lawrence Haddad. Han är arbetsledare på Pinnarp camping och den kontaktperson som företräder ägaren under försäljningen. Enligt honom är det tidsbrist som gör att man nu säljer.

– Man hittar inte tiden. För man måste verkligen vara där och göra det helhjärtat.

Under sommaren framkom kritik mot hur campingen drevs, bland annat att toaletterna var smutsiga och att gräset inte klipptes. Lawrence Haddad menar att det inte är en rättvisande bild.

undefined
I somras skrev Corren och Kinda-posten om gästernas kritik mot hur Pinnarp camping sköttes. Man pekade på smutsiga toaletter och kök, dörrar som saknade lås, och gräsmattor som inte klipptes. Arbetsledare Lawrence Haddad menar att delar av kritiken är missriktad.

– Vi har faktiskt skött det bra, men en av de anställda opererade sig och kunde inte vara på plats, så det var lite mindre personal.

Han lyfter istället att man satsat på campingen, exempelvis genom att byta bryggor.

Kan du inte hålla med om att det funnits brister?

– Jo, de här bristerna är vi väl medvetna om, men det var bara på just ett område där vid servicehuset.

Enligt honom berodde det oklippta gräset på att man avvaktat med klippning till dess att delar av en gammal lekplats körts bort från platsen.

undefined
"Bättre miljö får man leta efter. Det är jättefint att jobba i en sån miljö och få träffa folk från runtom i världen", säger Lawrence Haddad, arbetsledare på Pinnarp camping. "Om några månader kanske man ångrar att man sålt, men nu vill man verkligen det".

Campingen ligger vid sjön Övre Fölingen, väster om Kisa. Utgångsbudet ligger på 4 500 000 kronor.

– Det är många som hör av sig. Det är ju sandstrand och grejer, ett fint läge, säger Johan Lindgren, fastighetsmäklare på Era real estate i Norrköping.

Han uppskattar att det hittills rör sig om fem-tio personer som anmält intresse. Än så länge har man inte kommit längre än till att dela ut prospekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!