Nya yogastudion flyttar in i värdshuset

Karin Svensson öppnade yogastudion i Kisa i augusti, men efter bara tre veckor blev det en flytt till andra lokaler. Och kring årsskiftet kan det bli aktuellt att packa flyttkartongerna ännu en gång.

Karin Svensson har flyttat in i Kisa wärdshus med sin yogastudio. Kring årsskiftet kan det bli aktuellt att på nytt packa flyttkartongerna.

Karin Svensson har flyttat in i Kisa wärdshus med sin yogastudio. Kring årsskiftet kan det bli aktuellt att på nytt packa flyttkartongerna.

Foto: Pelle Johansson

Kisa2023-09-19 10:00

Låter det märkligt?

Det är det inte.

Den lokal som Karin Svensson först flyttade in i (Eriksborg, Storgatan) visade sig inte uppfylla kraven för den sortens verksamhet, vilket gjorde att hon i all hast tvingades se sig om efter ett alternativ.

Hon hittade det i Kisa wärdshus, i ett utrymme som tidigare fungerat som just yogastudio.

– Jag är jättenöjd med hur det blev, även om jag är lite ångerfull över den snabba flytten. Jag borde naturligtvis ha varit mer noggrann och kollat upp vilka regler som gällde vid den förra lokalen, säger Karin som nyligen öppnat upp sin verksamhet i värdshuset.

Innehållet är detsamma som tidigare, med fokus på kundaliniyoga, medicinsk yoga, mem gong yoga och sensing yoga. 

Gemensamt för stilarna är att de handlar om att gå ner i varv, och att stärka kroppen och nervsystemet.

– Många lever ett liv som är fyllt med jäkt och stress. En del hittar lugnet genom att ta en skogspromenad. Andra söker sig till en träningsanläggning eller yogastudio. Oavsett vad man väljer gäller det att stanna upp och lyssna på kroppens inre signaler innan man springer in i den klassiska väggen, säger Karin som inte utesluter ytterligare en flytt senare i december.

– Lokalen här i värdshuset är jättebra, så det är inte därför som jag funderar på det. Vi får se vad som händer, men jag har tittat på ett ställe centralt i Kisa som skulle passa perfekt för min verksamhet. Det kan bli aktuellt kring årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!