Nyheter när snön hamnar i ny regi

Branäsgruppen tar över driften av Tolvmannabacken den 1 oktober. Besökare i vinter kan räkna med en del förändringar.

Tolvmannabacken i vinterskrud.

Tolvmannabacken i vinterskrud.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2018-09-28 18:00

– Vi kommer att göra några justeringar som gästen kommer att märka på kortare och snabbare köer, någonting som vi arbetat stenhårt med på våra övriga anläggningar, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Skiduthyrningen ska få ett ”hämta själv-system” där gästerna efter genomförd bokning får ett sms med instruktioner om i vilket uthämtningsfack de kan hämta sin färdiga utrustning.

Det blir även i fortsättningen möjligt att boka sin utrustning över disk på plats.

En ytterligare nyhet är att kunna ladda sitt liftkort via nätet. Allt för att köerna vid liftkortskassorna ska bli kortare.

Enligt Mikael Elford, marknads- och försäljningschef, Branäsgruppen, väntar också en översyn av restaurangen, värmestugan och grillplatserna vid Tolvmannabacken.

– Mat är viktigt för att orka en hel dag i backen.

Branäsgruppen äger skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn samt Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

De senaste åren har Skorstenshöjden och Tolvmannabacken drivits av kompanjonerna Johan Larson och Åsa Jansson. Nu införlivas de båda anläggningarna i Branäsgruppens centrala organisation.

– Vi har genom gruppens övriga anläggningar stor erfarenhet av alpina verksamheter och det känns naturligt att även Storstenshöjden och Tolvmannabacken hamnar under samma organisation, säger Anders Kjällström.

Han nämner Tolvmannabackens upptagningsområde som intressant med sitt läge mellan Norrköping, Linköping, Jönköping och Västervik.

– Anläggningen blir Branäsgruppens minsta men man ska inte underskatta betydelsen av bra skidåkning nära befolkningstäta områden. Det är en viktig inkörsport för många.

Tolvmannabacken är utförsåkning, trötta ben och fin utsikt.
Tolvmannabacken är utförsåkning, trötta ben och fin utsikt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om