Ommöblering i bostadsstiftelsen

Det blir något så ovanligt som en kvinna på en politisk toppost i Kinda. Rosemarie Nelson (C) blir ordförande i Stiftelsen Kindahus och får Fredrik Raneklev (LPo) vid sin sida som vice ordförande.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2018-10-26 09:30

Rosemarie Nelson, 60, är en minst sagt erfaren politiker. Redan 1972 blev hon som 14-åring medlem i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF).

Miljöfrågorna lockade och hon marscherade i protest mot utbyggnaden av kärnkraft.

På det lokala planet har hon genom åren varit förtroendevald i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och den dåvarande kultur- och fritidsnämnden.

De två senaste mandatperioderna har Rosemarie Nelson suttit i Kindahus styrelse. En åttaårig resa från ekonomisk kris till finasiell stabilitet.

– Jag tycker vi har gjort det bra. Alla siffror pekade neråt, renoveringsbehoven var stora och nybyggnation fanns inte på kartan, säger Rosmarie Nelson och tänker på tiden runt 2010.

En genomgripande omorganisation på personalsidan och försäljning av bostadsbeståndet i Horn ledde till att stiftelsen successivt kom på fötter igen.

– Vi har en bra ekonomi i dag.

Resultatet för 2017 slutade med ett överskott på 8,5 miljoner kronor efter skatt.

Frågan är hur planerna ser ut för de närmaste åren.

– Med risk för att låta tråkig blir det inga stora förändringar. Vi har ett långsiktigt arbete och en långsiktig plan kring nybyggnation och utveckling framför oss.

Parhusen på Linnékullen i Kisa blir klara inom en snar framtid. I Rimforsa väntar byggnation av nya hyresrätter i hörnet Järnvägsgatan/Högabacksvägen.

Dessutom pågår fiberindragning till bostäderna i de båda tätorterna.

Samtidigt fortsätter arbetet med underhåll och upprustning. Bland annat handlar det om modernisering av 50 badrum per år. Förhoppningen är även att bygga fler bostäder.

I jämförelse med Rosmarie Nelson är Fredrik Rankleven, 53, en politisk duvunge. Däremot har han erfarenhet från arbete inom ett fastighetsbolag i Linköping.

När han sätter sig vid styrelsebordet strax efter nyår gör han det med tillförsikt.

– Det känns tryggt med Rosmarie vid rodret och vi har en lika syn i tankar och åsikter.

Nelson och Rankleven väljs till sina uppdrag vid kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december.

Nya kvastar i Kindahus styrelsetopp,. Rosmarie Nelson (C) och Fredrik Rankleven (LPo).
Nya kvastar i Kindahus styrelsetopp,. Rosmarie Nelson (C) och Fredrik Rankleven (LPo).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om