Omorganisation får chef att sluta

Karin Dahmén började som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i mars 2015. Om ett par veckor slutar hon och anledningarna är flera, en är omorganisation som trädde i kraft vid årsskiftet.

Nya utmaningar väntar Karin Dahmén

Nya utmaningar väntar Karin Dahmén

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-08-23 16:00

– Jag anställdes som förvaltningschef för tre och ett halvt år sedan. Jag har haft många chefer över mig, jag tror att det är fem stycken. Det är flera anledningar till att jag väljer att kliva av, en är omorganisationen som trädde i kraft 1 januari i år. Men så är det skönt att få ett jobb där man slipper chefskapet. Jag har varit chef i över 20 år, så att det känns bra. Ett plus till är att slippa pendlingen, säger Karin Dahmén.

När Karin anställdes i Kinda kommun lämnade hon ett jobb verksamhetschef för Råd & Stöd i Linköpings kommun och det är dit hon är på väg tillbaka.

– Jag slutar som chef för kultur-, fritid- och turism den 12 september och börjar därefter som verksamhetsledare hos Råd &Stöd i Linköpings kommun och som sagt det är många anledningar att jag slutar i Kinda. Nya utmaningar väntar och jag vill gå vidare, så kändes det när jag såg att man sökte en verksamhetsledare och det är inom detta jag har min kunskap sedan tidigare. Men det var inte ett enkelt val att lämna Kinda kommun, säger Karin Dahmén.

Karin Dahmén har trivts riktigt bra med jobbet som chef över kommunens kultur-, fritid- och turismverksamhet.

– Det har varit fantastiska år med mycket bra och kompetenta medarbetare och medborgare som varit väldigt engagerade medborgare och nya kontakter med föreningsmänniskor.

Karin tänker tillbaka på sina år i Kinda:

– Först och främst måste jag säga att kommunen har ett mycket väl fungerande kultur- och fritidsliv. Biblioteken har fått längre öppningstider, emigrantmuseet i Kisa är under förändring. Ett annat stort jobb är Kindabild, vilket är ett kulturarv av stora mått, likaså familjedagarna vi har haft och inte minst Amerikaveckan. Tittar man på i år så har skateparken vid Värgårdsskolan och badet på Värgårdsudde i Kisa tillkommit och så har byggnationen av idrottshallen på Hackel-området i Rimforsa påbörjats.

Annat är också på gång.

– Ja, det blir ett utegym i Horn. Turerna runt Hovby brygga har pågått länge men snart kommer en storsatsning även där, säger Karin Dahmén som inte lämnar Kinda helt och hållet:

– Nej, jag har en sommarstuga i norra delen av Kinda som jag kommer att besöka mer nu, när jag släpper chefskapet kommer det förhoppningsvis att bli mer fritid.

Den 1 september tillträder Bita Almazian som ny förvaltningschef för Samhällsbyggnadsförvaltningen. En ah hennes första uppgifter bli att hitta en ersättare för Karin Dahmén.

karin Dahmén lämnar chefsjobbet i Kinda efter tre och ett halvt år
karin Dahmén lämnar chefsjobbet i Kinda efter tre och ett halvt år
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om