Öppet möte sätter vårdcentralen i fokus

Ett öppet möte med vårdcentralen i fokus. På tisdag kommer regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) till Kisa för att lyssna till Kindabornas frågor.

På tisdag, 8:e oktober, kommer regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) till Leoparden i Kisa för ett öppet möte om vårdcentralen.

På tisdag, 8:e oktober, kommer regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) till Leoparden i Kisa för ett öppet möte om vårdcentralen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2019-10-07 08:00

– Det finns en förstudie och behovsanalys klar för en ny vårdcentral i Kisa och just nu pågår också diskussioner mellan regionen och kommunen, både om dess innehåll och placering, så förhoppningsvis kan vi ge en del klargörande svar, förklarar regionpolitikern. 

Det är på kvällen den 8:e oktober som Socialdemokraterna, både regionalt och lokalt, bjuder in till öppet möte vid Leoparden i Kisa. Mötet har sitt ursprung i den kritiska namninsamling som bland andra Hornbon Anne-Marie Zetterström lämnade in till regionstyrelsen för nästan exakt två år sedan

– Då blev vi lovade en återkoppling och i våras skickade jag ett mejl till Kaisa Karro och tog upp att det inte blivit av, berättar initiativtagaren och fortsätter:

– Med namninsamlingen visade vi att vi var missnöjda med hur vårdcentralen fungerade och det vi vill ha svar på nu är vad man har gjort sedan dess och hur det ser ut inför framtiden. 

Hur ser du att läget på vårdcentralen förändrats?

– Jag och kommunstyrelsens ordförande i Kinda har bra kontakt och är båda angelägna om att lösa ut frågan med ny vårdcentral i Kisa så snabbt som möjligt, svara Karro.

Enligt Region Östergötlands förstudie ska en ny vårdcentral stå klar i Kisa år 2022. 

– Även om man vill att det ska gå snabbt är byggprocesser ofta något som tar lång tid. Jag kan inte sätta ett exakt datum för när det kommer att vara färdigt, men det allra viktigaste för Kindaborna är vilket innehåll vi bygger huset med.

Karta: Kisa vårdcentral
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!