Öppnar nytt i krisen: "Jag är aldrig rädd"

Med erfarenhet, men framförallt goda pizzor, ska Andrawes Tallo klara den tuffa konkurrensen i Kisa. I mitten av december öppnar han nytt i Vråken-huset på Storgatan.

Andrawes Tallo, delägare vid Citygrillen i Linköping, öppnar en ny pizzeria i Kisa.

Andrawes Tallo, delägare vid Citygrillen i Linköping, öppnar en ny pizzeria i Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-12-06 08:00

Kafé, á la carte och asiatisk mat. Många aktörer har genom åren försökt att få ruljans vid lokalen mellan riksväg 23/34 och Vråkenområdet. Under 2020 har fastighetsägaren Masoud Hazbi byggt om, renoverat och skapat rum för två verksamheter istället för en. Här, på 150 kvadratmeter, kommer Kisas fjärde pizzeria och lunchrestaurang att ta form.

– Jag såg annonsen på nätet, åkte hit och tyckte om lokalen. I det här läget, med pandemin, tror jag att verksamheten fungerar bättre i ett litet samhälle än i den stora staden, så jag vill testa, förklarar Tallo när vi träffas för en intervju.

undefined
"Här ska pizzaugnen stå", säger Andrawes Tallo när han visar upp den nyrenoverade lokalen på Storgatan.

För nästan 20 år sedan flydde han från Irak till Sverige. Sedan dess har han varit med och startat flera pizzerior - i Jönköping, Vikingstad och Ljungsbro. Tidigare i år blev han delägare vid Citygrillen i centrala Linköping.

Finns det verkligen rum för en pizzeria till i Kisa?

– Ja det tror jag. Om man gör god mat och är trevlig mot kunderna så kommer det att gå bra, svarar Tallo och fortsätter:

– Jag är aldrig rädd för att jobba hårt och så har jag lång erfarenhet, så jag tror på det här.

undefined
Här, på Storgatan 12, har fastighetsägaren Masoud Hazbi gjort rum för två verksamheter. I den stora lokalen, på 150 kvadratmeter, flyttar Tallo in.

Pizzerian kommer att döpas efter Tallos barnbarn Marcos och Mario. Med inköp av bland annat en ny pizzaugn investerar företagaren omkring 250 000 kronor. Tanken är att skaffa alkoholtillstånd.

– Jag vet inte säkert hur mycket jag behöver sälja varje månad för att det ska gå runt, jag kommer att ha två anställda, men det klarar jag, avslutar Tallo.

Karta: Storgatan 12, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!