Optikern slår igen butiken i Kisa

Hon har kämpat i några år men nu är kundunderlaget för litet. Vid månadens slut stänger optikern Ingela Munther butiken i Kisa, som hon tog över för nio år sedan.

"Med tanke på våra pensionärer och de som har svårt att ta sig någon annanstans känns det här jättetråkigt", säger optikern.

"Med tanke på våra pensionärer och de som har svårt att ta sig någon annanstans känns det här jättetråkigt", säger optikern.

Foto: Dennis Petersson

KISA2019-04-05 20:30

– Vi är jättetacksamma för alla våra kunder som verkligen har försökt och varit lojala, men tyvärr räcker det inte hela vägen fram. Mötet med alla kunder genom åren är något jag bär med mig och det är med sorg i hjärtat som jag tar det här beslutet, säger egenföretagaren Munther.

Att det finns en verksam optiker i Kisa är något som många tar för givet vid det här laget. I över 50 år har lokalen, strax intill Storgatan, varit platsen för synundersökningar och glasögoninköp. När Munther Optik stänger sina portar den 30:e april tar den eran slut.

– Ända sedan jag tog över har kunderunderlaget successivt sjunkit år efter år. Vi har kämpat på under den senaste tiden, hoppats att trenden skulle vända, men nu känner vi tyvärr att det inte går längre, säger optikern Ingela Munther och fortsätter:

– Många av mina kunder har varit butiken trogen långt längre än sedan jag tog över och jag har fått en så fin relation med många av dem. Med tanke på våra pensionärer och de som har svårt att ta sig någon annanstans känns det här jättetråkigt.

Tillsammans med en medarbetare, anställd på 50 procent, har hon drivit verksamheten i Kisa. Som bosatt i Målilla har hon pendlat långt till jobbet, men när hon efter stängningen av butiken fortsätter inom optikerbranschen, fast som anställd, blir resvägen kortare.

– Visst känns det spännande, det är ju en utmaning med nya kunder och ett nytt koncept. Det är väl kanske bra att byta miljö trots allt, säger Kisaoptikern.

"Mötet med alla kunder är något som jag bär med mig", säger Ingela Munther vemodigt.
"Mötet med alla kunder är något som jag bär med mig", säger Ingela Munther vemodigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om