Person påkörd på övergångställe

En man i 20-årsåldern fördes i morse i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping efter att ha blivit påkörd av en bil på ett övergångställe på Storgatan mellan Stjärnebo och Vårdcentralen i Kisa.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2018-12-20 08:06

Strax före klockan 08.00 i morse larmades ambulans, räddningstjänst och polis till en trafikolycka på Storgatan i kisa, i höjd med Stjärnebo. Det var en man i 20-årsåldern som blivit påkörd av en personbil som kom söderifrån. mannen blev liggande på trottoaren och var talbar, men klagade på smärta i mage och ett ben när ambulanspersonal anlände. Mannen fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i linköping. Enligt en bulletin från Region Östergötland på förmiddagen var mannen lindrigt skadad och fick lämna sjukhuset efter ett par timmar.

Polisen höll under förmiddagen förhör med både den skadade mannen och bilföraren.

– Polisen har startat en utredning om något brott har begåtts. Personbilen höll vid tillfället en låg hastighet. De eventuella brott som kan komma i fråga är vållande till kroppsskada eller vårdslöshet i trafik, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisregion Öst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om