Pinnarp är till salu - Politiken delad i frågan om köp

Innan år 1987 ägde Kinda kommun Pinnarps camping. Anläggningen, som då var större, såldes för 4,25 miljoner kronor. Är det dags för ett kommunalt återköp?

År 1933 invigdes Pinnarp som badplats. Under 1970-talet anlades campingen. Nu är den återigen till salu.

År 1933 invigdes Pinnarp som badplats. Under 1970-talet anlades campingen. Nu är den återigen till salu.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2020-10-01 12:06

– Vår inställning är klar. Vi ska inte äga den här typen av anläggningar och vi är inte intresserade av att lägga något bud. Det är endast ett privat entreprenörskap som fungerar och i det ekonomiska läge som kommunen befinner sig i ska vi hålla oss till kärnverksamheten - vård, omsorg och skola, konstaterar oppositionsrådet Christer Segerstéen (M).

undefined
Oppositionsrådet Christer Segerstéen (M) är säker på var hans parti står i frågan om Pinnarps camping.

Trots att han nås av nyheten via vår intervju är Kindamoderaten säker på sin sak. Efter det kommunala ägandet mellan år 1933, när badplatsen först invigdes, och campingens försäljning 55 år senare ska kommunen, nu när anläggningen återigen är till salu, inte visa ett intresse. Koalitionens Lars Karlsson (L) reagerar annorlunda på nyheten.

– Jag kan förstå att det är tufft för campingen utifrån ett coronaperspektiv men det som är viktigt för kommunen är väl att vi säkerställer tillgången till badplats och strand. Sedan är det problematiskt att campingen egentligen är för liten.

– Det är en viktig plats för besöksnäringen och Kindaborna så i det sammanhanget kanske det skulle vara intressant med ett kommunalt ägande likt Hornåberg - men det är inget vi har diskuterat politiskt, fortsätter Karlsson.

undefined
Koalitionens Lars Karlsson (L) och Conny Forsberg (S) reagerar något olika på nyheten om Pinnarp.

Hans koalitionskollega Conny Forsberg (S) tror inte att ett återköpt är aktuellt.

– Det är en principfråga. I vissa lägen kan det vara vettigt för en kommun att driva en camping, om det är det enda sättet för den att överleva. Jag kan inte säga något mer just nu, avslutar kommunalrådet.

Karta: Pinnarp Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!