Fortsatt distans för kommunanställda: "Har ett ansvar"

De bekräftade coronafallen ökar i länet, så även i Kinda. Det gör att kommunen, och kommundirektör Sergei Sorokin, fortsatt uppmanar sina medarbetare till distansarbete.

Sergei Sorokin, kommundirektör i Kinda, påminner återigen om att pandemin inte är över. För de kommunanställda är det fortsatt distansarbete som gäller.

Sergei Sorokin, kommundirektör i Kinda, påminner återigen om att pandemin inte är över. För de kommunanställda är det fortsatt distansarbete som gäller.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-08-27 12:00

Själv är kommundirektören på plats vid kommunhuset i Kisa men leder för dagen ett digitalt ledningsgruppsmöte med närvaro på distans. Planen var att Kinda kommun, i slutet av augusti, skulle uppdatera sina rekommendationer för medarbetarna. Några lättnader blir det inte. Anledningen är den rådande smittspridningen med nära 50 nya fall i länet per dag. I Kinda är det totala antalet bekräftade covid-19-fall, enligt Folkhälsomyndigheten, 719 stycken – med nära tio nya fall den senaste månaden. 

– Det är inte helt oväntat att smittspridningen ökar igen och det är givetvis tråkigt. Vi ser att vi som samhällsaktör har ett extra ansvar att belysa att pandemin fortfarande råder och därför genomför vi inte några förändringar i de riktlinjer vi har. Efterlevnaden kanske varierar i organisationen men vi påminner oss själva och varandra hela tiden, förklarar Sorokin.

undefined
Sergei Sorokin menar att kommunens plan är att efter pandemin ta fram riktlinjer för mer flexibla anställningar som gör det möjligt att jobba på distans.

Medarbetarna uppmanas fortsatt till distansarbete och majoriteten av alla möten, både inom politiken och tjänstemannaorganisationen, sker digitalt. Även utan en pandemi tror Sorokin att arbetssättet kommer att bestå.

– Vi har en plan om att efter pandemin få fram riktlinjer som möjliggör mer flexibla arbetsupplägg. På så sätt tror vi oss kunna locka nya medarbetare som kanske inte vill flytta till Kinda och på sikt kan vi möjligen även minska ned våra lokaler. Det är en utveckling som vi ser runt om i världen redan i dag, konstaterar kommundirektören.

Karta: Kommunhuset, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!